Nie chodzi o treść zdjęcia, jego obróbkę itp ale o czas wykonania. Zaryzykuję stwierdzenie że 99,9% osób z tego forum tak odbierało ten konkurs i nadsyłało zdjęcia z danego miesiąca.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Ja jestem zdecydowanie za takim rozwiązaniem.
Też tak uważam.
O ile w regulaminie zapis może nie był doprecyzowany, to w dyskusji w tym wątku zdecydowanie tak:
http://canon-board.info/showthread.php?t=28566&page=6
I stąd mój wniosek (nie wiem czy słuszny:wink, że każdy kto to czytał nie powinien mieć żadnych wątpliwości...:smile:
Pomyślę nad modyfikacją regulaminu i coś Wam zaproponuję. Podjęliśmy działania mające na celu upraszczanie zasad i regulaminów na CB (bo jak wykazała praktyka rozbudowane regulaminy mało kto czyta, tym bardziej ze zrozumieniem, co owocuje licznymi pretensjami i żalami) więc i ten nie może być po zmianach zbyt skomplikowany. Jako że każda zmiana zasad musi mieć swoje vacatio legis to modyfikacja zostanie wprowadzona od edycji styczniowej.
Na konkurs listopadowy napłynęło 21 zdjęć :-)
Ankieta pojawi się w ciągu 48 godzin.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A dla mnie pomysł z wpisaniem do regulaminu zapisu
mija się z celem, bo co zrobicie w momencie kiedy wyjedziecie gdzieś w podróż na ponad miesiąc i:Oczywiście mogę wpisać do regulaminu że zdjęcia powinny pochodzić z danego miesiąca, ale wówczas trzeba będzie przesunąć termin nadsyłania na trzeci - piąty dzień miesiąca następnego.
1. nie zdążycie wrócić przed planowanym 3-5 dniem następnego miesiąca?
2. nie będzie możliwości technicznych do wysłania zdjęcia na konkurs w trakcie trwania tej podróży?
IMO jest dobrze jak jest. Po co coś zmieniać jak coś dobrze działa?
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
Bardzo słusznie, lepiej dwa razy pomyśleć przed, niż dwa razy zmieniać po ...:smile: :wink:
Podróż ponad miesiąc ???
Noo...jak będzie tak dobrze, to konkurs (przynajmniej dla mnie) będzie ostatnią rzeczą, jaką się będę wtedy przejmować:wink:
Chyba jednak nie aż tak dobrze, skoro wątpliwości są...
Oj no.. Nie musi byc miesieczna podroz. Wystarczą wakacje u cioci na wsi :P