Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: uszczerbione szkło teleobiektywu

Domyślnie

ja bym się raczej zastanawiał co mogło spowodować ów odprysk ... najczęściej może to być upadek a co za tym idzie mogło się coś pochrzanić z mechaniką ;/ nie wiem czy go testowałeś ale wątpię po tym co piszesz... i nie zdziwiłbym się jakby np silnik AF nie chodził...o ile obiektyw jest AF a jeśli nie AF to mogło się zachrzanić cokolwiek... i nie zakładaj z góry ze człowiek nie ma pojęcia co robi załóż raczej że jest możliwość przejechania się na tym ... po pierwsze zwiększy to możliwość wyczajenia czy jest sprawny po drugie zmniejszy to rozczarowanie po dowiedzeniu się o ów niespodziance ;P

Wujek Przemek radzi tylko żeby się mu dokładnie przyjrzeć bo sam odprysk nie wiele zmieni

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    ja bym się raczej zastanawiał co mogło spowodować ów odprysk ... najczęściej może to być upadek (...)
    Może właściciel się bronił?

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

AF-u toto raczej nie ma... Ale jeśli był to upadek, mógł spowodować skrzywienie osi obiektywu (musiał walnąć bokiem, żeby powstał taki odprysk)... Bez sampli bym tego nie kupował...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

jukooz
    Guest

Domyślnie

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. O tym, że autor nie ma pojęcia jestem przekonany, ale nie zmienia to faktu, że mogą być też inne usterki. Autofokusu to to nie ma - to stary PENTACON ELECTRIC 4/200MC na M42. Będę starał się o kupno z możliwością zwrotu (może się uda). Co działoby się gdyby skrzywiła się oś obiektywu?

Dlaczego zdjęcie z mojego pierwszego postu zniknęło?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

byla by jedna strona ostra a druga nieostra, albo obie nieostre a srodek ostry albo jakies takie jaja

Michoo
    Guest

Domyślnie

Lepiej poszukać czegoś innego i sprawnego. Teraz tego jest pełno na rynku wtórnym. Za swojego Pentacona 200mm 7 lat temu dałem 200zł. Co to znaczy okazja? 10, 20? zł? jeśli tak to ok ale chyba jako szkło obronne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów