Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Kupiłem body w laboratoryjnym stanie :(

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

"Srali muchy bedzie wiosna".

Jeśli ktoś daje ogłoszenie w którym reklamuje sprzęt "jako w stanie idealnym" to takim ma on być - inaczej to zwykłe oszustwo. Chyba nikt mi nie powie ze ostro zabrudzona komora lustra to element pomijalny w takim opisie? Jaką kolega ma gwarancje ze któreś z tych syfów nie są pod filtrem? A generalizowanie ze brud na matówce nie przeszkadza to tez bzdura bo to sprawa całkowicie subiektywna.

Ja bym nie odpuścił i żądał zwrotu- cale szczęście są dość skuteczne, legalne metody na takich delikwentów.

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Dla mnie jest dziwne że teraz się chcesz wybierać do faceta z reklamacją a nie mogłeś tego zrobić kupujac?
    Mam do niego 200km w jedną stronę, skąd mogłem wiedzieć że to kłamca. Teraz już wiem, proszę, piszę itp ale bez skutku więc się wybiorę osobiście jak trzeba będzie.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    więc się wybiorę osobiście jak trzeba będzie.

i co zrobisz ?

-"dzień dobry, to ja maki1000, przyjechałem oddać aparat"
    -"do widzenia" - i zobaczysz jak drzwi zamykają ci sie przed nosem

i masz jakis alternatywny plan na taka sytuację ?

wtargnięcie ? wymuszenie ?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Na zdjęciu żadnego mydła nie ma.
    Do samej transakcji trudno się odnieść nie widząc stanu sprzętu.
    Dodam tylko że paprochy na matrycy to sprawa na tyle normalna, że kupując nawet nowy sprzęt zawsze jakieś będą.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

maki1000 - koledzy i koleżanki dużo tu już napisali. Niestety, prawda jest taka, że kupując na allegro istnieje pewene niebezpieczeństwo, że trafimy na nieuczciwego sprzedawcę. Musiałeś być świadomy, że podjąłeś takie ryzyko. Ja swojego 20D też kupiłem na aukcji, ale miałem szczęście, że wszystko było ok. Kurzem i brudem raczej nie przjmowałbym się. Nie świadczy to, aż tak bardzo o stanie sprzętu. Sprawdź i powiedz czy na aparacie są rysy, wgniecenia, czy wszystkie funkcje i przyciski działają prawidłowo? Jeżeli tak, to trudno będzie ci reklamować sprzęt bo sama czystość sprzętu jest pojęciem subiektywnym. Na Twoim miejscu bardziej przejmowałbym się przebiegiem migawki. I tu może być szansa na skuteczną reklamację. Sprawdź w serwisie stan licznika. Jeżli będzie niezgodny z tym podanym przez sprzedawcę, śmiało reklamuj, skarż, powiadamiaj Policję, allegro itp. Powinno się udać. Jeżeli puszka ma faktycznie taki przebieg, to postaraj sie podpiąć inne szkiełka i sprawdzić jak się faktycznie sprawuje.
    Aha. Ktoś kilka postów wyżej o tym napisał. Ja focąc wcześniej kompaktem ( A 530) po przesiadce na dslr-a byłem załamany pierwszymi efektami. Zdjęcia mydlane, przepalone lub niedoświetlone i takie jakieś bezpłciowe. Z czasem jednak, poszerzając szklarnię, pracując na rawach, ćwicząc, ćwicząc, ćwicząc, czytając, czytając, korzystając z rad forumowiczów, godzinami wpatrując się w zdjęcia i je analizując, jestem coraz bardziej zadowolony z efektów-choć baaardzo daleko mi do doskonałości.
    Reasumując, myślenie, że po kupnie lustra, foty będą " z urzędu" OK , jest skazane na porażkę. Życzę wytrwałości i udanych fotołowów. Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    żądanie 100 pln za czyszczenie ociera się o wyłudzenie...
    Hehe, powiedz to tym na Żytniej.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Panowie i Panie. Lustrzankami cyfrowymi robię fotki od ok. 2 lat, więc obsługa sprzętu nie jest mi obca.

Aparat nie jest porysowany (poza matówka) wszystko działa ok. Mnie osobiście matówka bardzo drażni.

No i plamy na przesłonie 11 to już lipa, łapy mi się trzęsą jak pomyślę że mam matryce patyczkiem do uszu czyścić. Nie chciał bym pogorszyć sytuacji.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    No i plamy na przesłonie 11 to już lipa,.
    a w jakiej sytuacji będziesz kozystać z 11 lub wiecej ?

bo mnie siechyba jeszcze nie zdazyło

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nie ważne kto Zobacz posta
    a w jakiej sytuacji będziesz korzystać z 11 lub wiecej ?

bo mnie siechyba jeszcze nie zdazyło
    np. macro. Ale czyszczenia matrycy na dłuższą metę nie da uniknąć. Każda, nawet nówka sztuka, prędzej, czy później się zapaskudzi. Więc to drżenie rąk, tak czy siak, trzeba będzie wyleczyć.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 15-11-2008 o 12:13
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

ja często używam 11 i więcej
    moja 5d jest kupiona z allegro, kiedy ją otrzymałam (wygląd zgodny z opisem prawie nówka 6000 przebiegu) ale to co zobaczyłam w wizjerze i potem na fotce ściany na przysłonie powyżej 11 załamało mnie totalnie (te twoje plamki to pikuś) miałam wielkie czarne kropy, jakaś wielką rysę przez całość - załamka w panice były maile, prośby groźby itd. czyściłam czyściłam część się udało, po 2 miesiącach wymieniłam matówkę (tylko dla kaprysu) przy okazji wyczyściłam starą porządnie już poza aparatem i okazało się że nie było żadnych rys, pęknięć, plamy zeszły
    więc : przeprosiny pozytyw i już
    mam nadzieję że u ciebie jest podobnie (ja spanikowałam na początku)
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów