Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: eos 1000d szumy przy iso 1600

lukasz921
    Guest

Domyślnie eos 1000d szumy przy iso 1600

Witam, Czy szumy przy iso 1600 w eos 1000d w kiepskich warunkach oswietleniowych moga ukladac sie minimalnie w poziome pasy ? CZy to jest norma czy cos nie tak z aparatem. W fotkach w normalnych warunkach jest to nie zauwazalne.

przykladowa fotka http://lukasz921.w.interii.pl/szumy.jpg. wiem ze to minimalne ale niedawno kupilem pierwszya lustrzanke i chcialbym sie dowiedziec czy to norma ?

Pozdrawiam
    Lukasz921
    Ostatnio edytowane przez lukasz921 ; 14-11-2008 o 21:24

Bywalec
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Norma. W kompaktach, o ile nie jest za bardzo odszumione, widać to jeszcze bardziej. ;>

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zmierz sobie światło na nieświęcący się klosz. Zablokuj ekspozycję i przekadruj spowrotem na klosz swiecący i będziesz miał dobrze naświetlone zdjęcie i o wiele mniejsze szumy

lukasz921
    Guest

Domyślnie

dzieki za szybka odpowiedz. zdjecie to bylo przykladowo pstrykniete w ramach testu seryjnych zdjec po zakupie karty pamieci. Po prostu tylko mnie wlasnie te szumy zastanowily ale jesli to norma to ok. Przy okazji dodam ze jestem bardzo zadowolony ze sprzetu i polecam ludziom ktorzy chca zaczac przygode z lustrzankami. Na razie kompletuje osprzet i czytam ksiazki o fotografii i troszke probuje focic. Dzieki pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli będziesz potrzebował dłuższych ogniskowych to polecam obiektyw Canona 55-250 IS, raczej lepszego szkła w cenie obecnie ok 900 PLN nie kupisz do swojego aparatu. pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz921 Zobacz posta
    Witam, Czy szumy przy iso 1600 w eos 1000d w kiepskich warunkach oswietleniowych moga ukladac sie minimalnie w poziome pasy ? CZy to jest norma czy cos nie tak z aparatem. W fotkach w normalnych warunkach jest to nie zauwazalne.

przykladowa fotka http://lukasz921.w.interii.pl/szumy.jpg. wiem ze to minimalne ale niedawno kupilem pierwszya lustrzanke i chcialbym sie dowiedziec czy to norma ?

Pozdrawiam
    Lukasz921
    Nie widzę żadnych pasów na tym zdjęciu. Wczytałem nawet do Ps'a i rozjaśniłem maksymalnie poziomami. Jest w normie.

Dopiero zaczyna Awatar Hermenegild102
    Miasto
    wielkopolska
    dSLR żarówa szkło

Uprawnienia umieszczania postów