Nie żebym się czepiał, ale nie na taki nie wygląda. żeby można było mówić, że kadr był przemyslany musiałby mieć jakiś temat; w tym wypadku mogłyby być to ręce fotografowanej osoby, ale niestety - nieostre.
Każdemu oczywiście że nie, ale narazie nie dogodziłes tutaj nikomu i bynajmniej nie sa to opinie neutralne; mają w sobie sporo krytyki. Ale nie martw się; krytyka ma bardziej pomóc niż zaszkodzić i trzeba ją odbierać jako cenne wskazówki, niż zniechęcenie do robienia zdjęć..:wink:Nie każdemu mozna widać dogodzić a ja nie mam zamiaru robić podręcznikowych fot z punktami mocnymi itp itd bo to nie mój styl
I znowu musze to napisać.. Konwersja do BW wcale nie oznacza, że Twoje zdjęcia nabiorą klimatu a tym bardziej, że zbliżysz się poziomem do mistrzów fotografii czarno białej.Wolę pokazać klimat
Moim zdaniem tutaj o klimacie można mówić tylko w przypadku zdjęć w parku (szczególnie tym pierwszym, bo światlo odgrywa tu jakąś rolę, w drugim też, choc przydałoby się uwidocznić postać po prawej, bo póki co trzeba jej "szukac w ciemnościach") oraz budynku kościoła. Dobre kontrasty, reflektory pokazują fakture cegieł i rzucają cienie po drugiej stronie. Zdjęcie chyba niedoświetlone, co też dodaje trochę klimatu + winieta, która tutaj odegrała też pozytywną rolę.
Pozdrawiam.