Jeśli kolanka bolą to do ortopedy a jeśli nie to śmiało przykucnij trochę przy fotografowaniu osób niższych od siebie.
Mowa o zdjęciach 1-4 . Mnie kolana bolą a i tak la dobra zdjęcia (perspektywa! plus kierunek wzroku osoby fotografowanej) poświęcam się bom wysoki.
Dla mnie najlepsze to: 3,4 i 7. Lubię naturalnosć w portrecie (mimo, że często jest to zdjęcie pozowane), a z tych dwóch zdjęć chyba wychodzi jakaś cząstka duszy modeli.
Reszta trochę drewniana. Pomijam techniczną ocenę zdjęć i przygotowanie modeli do sesji (to pozostawię specom).
Nogi sprawne, dzięki za uwagi, przy następnej okazji postaram się zastosować do rad.
Hmm.. jeżeli chodzi o zdjęcia 2-4 to fakt są robione z góry pod kątem, ale pierwsze było z wysokości malucha jak dobrze sobie przypominam i to chyba widać.
Miło, że zostało to zauważone bo tego właśnie szukam w portretachDla mnie najlepsze to: 3,4 i 7. Lubię naturalnosć w portrecie (mimo, że często jest to zdjęcie pozowane), a z tych dwóch zdjęć chyba wychodzi jakaś cząstka duszy modeli.![]()