Sony się wprowadziło ze swoimi lustrzankami na naszą-klasę. Jakiś poradnik fotograficzny - czy coś w tym guście.
http://nasza-klasa.pl/sony
Ciekawe.
Sony się wprowadziło ze swoimi lustrzankami na naszą-klasę. Jakiś poradnik fotograficzny - czy coś w tym guście.
http://nasza-klasa.pl/sony
Ciekawe.
Hehe. tak jak w tym dowcipie za PRL:
Otwieram gazetę - Lenin. Otwieram radio - Lenin. Otwieram okno - Lenin (na plakacie). Boję się otworzyć lodówkę...
No rzeczywiście marketing mają bardzo mocny. W ogóle to dziwne, ze dopiero teraz jakaś firma zajmująca się fotografią wchodzi na n-k. Tam ciągle ktoś zdjęcia dodaje.
Ano ciekawe.
Nie da się ukryć - marketing na pewno jest ich mocną stroną.
nasza-klasa w ostatnie pol roku przeszla taka metamorfoze, ze jak sie zabierze wszystkie slupy reklamowe to tam, za przeproszeniem, g* zostaje. taki ekwiwalent Gazety Wyborczej w internecie - jak wywalisz kartki z reklamami to pozostaje kiepskawa broszurka...
to znaczy, ja nie zaprzeczam, ze sam pomysl nie jest glupi i moze znalezc sympatykow, ale robienie z tego bog wie jakiego wydarzenia... do mnie bardziej trafia fakt, ze jak ogladam fantastyczne zdjecia w realu lub w sieci, to jesli juz zdarza sie podpis czym to jest w ogole robione, to w dziedzinie SLR istnieje tylko Canon i Nikon plus jakies tam "mniejszosci etniczne". i to jest dla mnie lepsza reklama niz bannery, pochody ludu pracujacego, darmowe kody promocyjne w puszkach sardynek czy zestawy konsola+telewizor+blu-ray+aparat... dzieki, nie po to mi to potrzebne![]()
Masz rację ale...jest jeszcze rynek "niedzielnych pstrykaczy". Jeżdżąc po prawie całym świecie uważnie obserwuję "co kto ma". W trakcie olimpiady w Chinach turystów było plenty, plenty. Czego było najwięcej na szyjach? Sony Alfa!
Nie potrafię rozróżnić które modele wisiały na skośnookich i nie tylko ale były to głownie Sony. Widziałem jednego Nikona i jednego Canona. Canon to była 1DsIII z jakąś Sigmą wiszącą na jakimś afro-amerykaninie udającym profi - strasznie się z tym obnosił, jakby chciał, żeby wszyscy widzieli jego zabawkę
Rynek zaawansowanych amatorów to maleńki kawałek tortu, tez zresztą atakowany przez Sony od momentu kiedy kupili Minolte.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
To chyba cześć jakiejś większej kampanii, bo to telewizora tez wróciły stabilizowane bańki mydlane.
Dla przeciętnego zjadacza chleba Sony to jest marka więc wystarczy go poinformować że koncern robi też lustrzanki i klient urobiony :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Panowie świadomi kupujący to zdecydowana mniejszość, a prawda jest taka że czym większa i lepsza reklama tym większa sprzedaż, Sony doskonale wie co robi i za jakiś czas będą bardzo silni w DSLR, nie ma żadnej wątpliwośći co do ich przyszłości w tej dziedzinie, to tylko kwestia czasu a lwią część sukcesu będzie właśnie dzięki dobrej reklamie, popatrzcie jaki sukces osiągnęli w dziedzinie komórek kupując prawa do telefonów od Ericssona w momencie kłopotów tej firmy w tej dziedzinie, a ci co zaniedbują reklamę (np: Minolta w fotografii) kończą marnie i tyle.
Pzdr
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 14-11-2008 o 12:17
C - lustra, szkła i błysk
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa