W gruncie rzeczy na upartego możesz focić samą 50-tkąNiedawno byłem zmuszony niejako używać tylko tego szkła, i jakoś dałem sobie radę
![]()
W gruncie rzeczy na upartego możesz focić samą 50-tkąNiedawno byłem zmuszony niejako używać tylko tego szkła, i jakoś dałem sobie radę
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ogólnie zaczynam mieć wątpliwośc 350D czy może 10D...
Chcę poprostu aparat na lata, nie wymieniać już body tylko ew. obiektywy. Ciekawe czy 350D na długo mi starczy.
Oczywiście nie bede zadręczać Was tym pytaniem...wiem że bylo juz na wielu forach.
Może tylko czy 10D jest szybszy od 350D.?
Pozdrawiam
Chyba odwrotnie? Cyfrowa lustrzanka to inwestycje zdecydowanie krotkoterminowa i nie "na lata" (W przeciwienstwie do analogowych manuali). Za 4 lata 350D juz bedzie przestarzaly choc oczywiscie dalej bedzie robil zdjecia (Tak jak dzisiaj D30). Predzej zmienisz korpus niz obiektywy stad szkla kupuj przyzwoite a korpusem sie nie przejmuj.Zamieszczone przez freak
Przez 1 dzień miałem te 28-80 i jedno co mogę powiedzieć to z moim 350 katastrofa - zupełna. Nie wiem jak z analogiem - film jest chyba bardziej tolerancyjny na optykę - ale z dslr ten obiektyw to zupełne dno. Gdy dzień później dostałem najtańszą stałkę canona 50mm/1.8 to szczęka mi opadła...