Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Mam 2 obiektywy analogowe zamiast KITa

freak
    Guest

Domyślnie

mxw

Fajnie pokazane . Dzięki przyda sie mi i innym pewnie tez.

Pozdr.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

hmm czyli ten obiektyw 28-105 to w sumie dobry jest :P a ja sie ciesze bo ja mam 28-105 II USM czyli teoretycznie lepszy i tez mam dylemat czy 350d z kitem czy bez :P

Bywalec
    Miasto
    Wrocław, Radosmko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pio35
    10D jest wolniejszy od 350D. Wolniejszy (znacznie) AF, czas startu, mniejsza szybkostrzelność.
    co do szybkostrzelnosci to 10d nie jest wolniejszy (3 klatki/s) tylko ilos fotek w serii jest mniejsza bo 9 niezaleznie od formatu i rozmiaru zdjecia (choc w rawach to chyba wiecej niz potrafi 350D-chyba ze sie myle...)
    eos 10D, zenit TTL
    kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freak
    Chcę poprostu aparat na lata, nie wymieniać już body tylko ew. obiektywy. Ciekawe czy 350D na długo mi starczy.
    Chyba odwrotnie? Cyfrowa lustrzanka to inwestycje zdecydowanie krotkoterminowa i nie "na lata" (W przeciwienstwie do analogowych manuali). Za 4 lata 350D juz bedzie przestarzaly choc oczywiscie dalej bedzie robil zdjecia (Tak jak dzisiaj D30). Predzej zmienisz korpus niz obiektywy stad szkla kupuj przyzwoite a korpusem sie nie przejmuj.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

10D jest wolniejszy od 350D. Wolniejszy (znacznie) AF, czas startu, mniejsza szybkostrzelność.
    Polemizowalbym. AF w 10D jest odrobine wolniejszy. Wyczuwalnie, ale nie nazwalbym tego 'znacznie' . Za to znacznie wolniejszy jest zapis zdjec na karte, oproznianie bufora, review i czas startu.
    Ale wszystkie te cechy sa mniej wazne wg mnie od E-TTL II i nizszych szumow - rzecz gustow i potrzeb.

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Polemizowalbym. AF w 10D jest odrobine wolniejszy. Wyczuwalnie, ale nie nazwalbym tego 'znacznie' . Za to znacznie wolniejszy jest zapis zdjec na karte, oproznianie bufora, review i czas startu.
    Ale wszystkie te cechy sa mniej wazne wg mnie od E-TTL II i nizszych szumow - rzecz gustow i potrzeb.
    Sprawdzałem w 300D i obiektywem USM.
    300D zanim wyostrzył, to obiekt mi uciekł, 350D bez problemu. Ale jeżeli w 10D AF jest szybszy to sorki, na nim nie sprawdzałem.
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprawdzałem w 300D i obiektywem USM.
    300D zanim wyostrzył, to obiekt mi uciekł, 350D bez problemu. Ale jeżeli w 10D AF jest szybszy to sorki, na nim nie sprawdzałem.
    Nie jest szybszy... moze masz walniety egzemplarz? Albo zbyt wysokie wymagania... do lapania w trybie Servo czy szybkich obiektuow to jednak szklo USM jest zdecydowanie lepsze - wiele razy bylo o tym na forum ze w tej klasie cenowej albo Canon 100-300 USM za szybkosc i cisze ostrzenia, albo Sigma ktora jest wolniejsza i glosniejsza.
    Jednak powolnosc AF ma sie niezbyt do jego precyzji - moj ostrzy celnie, ale nie blyskawicznie... wiec nie porownuj do szkiel USM bo to na pewno nieporownywalne.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A analogi nie polecialy na leb na szyje? Przeciez to tanie jak barszcz...

Mysle ze porownanie nowych puszek do starych truposzy analogowych ktore sie kupuje uzywane nie ma sensu.

Pozatym nawet biorac pod uwage nowe pozostaje motyw tego iles dokladal do tego aparatu polproduktow... Zelatyna i caly proces z tym zwiazany tez kosztuje sporo extra... W cyfraku focisz... Tam focisz jak masz co wlozyc do aparatu. Jak ktos byl aktywniejszy to stracil pewnie na analogu wiecej jak na malo uzywanym cyfraku.
    ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

wracajac z offtopica tak kwieciscie rozwijanego z udzialem moderatora-> mam kit`a i 50 mm. I jakos tak sie sklada ze z miesiaca na miesiac coraz zadziej zakldam kita. I nawet nie o ostrosc chodzi, bo nie interesuje mnie analiza 100% cropow, ale o kontrole nad GO i swiatlo...fakt ze szerokiego troche brakuje czasami, ale kupie kiedys tmrona - bede mial pseudo-szerokie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    odnosnie 50'tki - bedzie ok... zreszta wystarczy poszukac na forum opinii
    zas 28-80 - lepszy jest kit z cyfry.. poza tym, z 28-80 nie masz szerokiego kata
    W kicie szeroki kąt to żadna rewelacja

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów