Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
To jeszcze lepiej ...
Przy każdym zakupie przez net masz chyba 10 albo 14 na "przetestowanie" i jeśli coś Ci nie odpowiada masz pełne prawo do oddania zakupu i zwrotu pieniążków bez podania przyczyny ....
Takie obecnie obowiązuje prawo ... -
i dotyczy to wszystkiego nie tylko sprzętu foto ....
lodówki, TV itp ...
dlatego nieraz warto zakupić coś przez net ... nawet z odbiorem osobistym .... bo ma się zawsze dłuższy czas do namysłu
No ok. Faktycznie jest 10 dni... jednak tyczy się to kazdego zakupu wiec nie jest to jakaś super zaleta zakupów w sieci. Jednak jest i pare kruczków... (wsumie to już standard w polskim prawie i ustawach ;p)
np. Jesli zakupiłeś cyfrowe lustro w sklepie to owszem masz możliwość zwrotu towaru i odzyskania pieniedzy do 10dni ale tylko w przypaku gdy m.in. towar nie nosi śladów urzytkowania, (co jest komiczne... w aparatach licznik zdjeć musi wynosić ZERO!)

Najlepiej gdybys go kupił, przyniósł do domu, potrzymał pare dni i oddał w nieotwartym podełku

Więc, nawet jak kupie sobie nowe lustro, stwierdze po dniu że jest kijowe to... to mam problem bo nie mam prawa go oddać bo zrobiłem juz kilka TESTOWYCH zdjeć :/ (z takimi wymogami spotkałem sie juz w paru sklepach i nie tylko internetowych).