tragedia. ustaw sobie monitor bo widac robote pedzlem.
tragedia. ustaw sobie monitor bo widac robote pedzlem.
Gwoli wyjasnienia fota, którą widać posłużyła mi do ustawienia sie, zamieszczając bardziej mi zależało na opinii na temat takiego udawanego TS'a.
Czemu wokół kolesia jest jasno? Tak padło słońce na śnieg, czy ziomek jest akurat w zasięgu flary?
No ja właśnie co do pędzla jako jedynego narzędzia które przyczyniło się do tego rezultatu nie jestem przekonany.
za skoczkiem poszła tzw spucha, czyli mała chmurka sniegu. Efekt wzmogłem bo bawiłem sie pędzlem - chciałem wyciągnąć skoczka zeby go było widać.
Wielka prosba, pomińcie ten głupi pędzel, zaopiniujcie zabieg tilt shiftowy - tylko po to wstawiłem to foto![]()
No ale nie idzie tego pominąć, bo skoczek jest megawyróżniony tym pędzlem i efektu TS już nie widać w ogóle. Popraw fotę, to pogadamy.
wiem ze mozecie, postarajcie sie![]()
To ja powiem tak: zdjecie czb jest bardzo ok, powiem nawet, ze jest bardzo dobre. Chocby i koles skakal z black howk-a, Micles, co komu do tego skad? Kompozycyjnie jest w kosmosie i o to chodzi. Widac, ze orlen.ownlog.com oglada dobre fory. Agence VU, VII, Noor, Magnumphotos? A nawet jesli nie, to czuje to co widzi. I oto chodzi. Ale to tu w kolorze, ze "spucha" czy cos tam, i jeszcze robione w ps-ie na tiltowanesziftowane to pomylka. Ani tu swiatla, akcji, ani nic. Tyle, ze koles jest w w tzw. mocnym punkcie kompozycji. Nawet za dobrze zlapany,, albo skadrowany. Po cholere tak dobrze. Linijke miales ze soba i kalkulator? Wywal to w smieci. Zrob kiedys TS-m, o odpowiedniej porze, dopal czyms, albo nie, Bo pomysl dobry, tylko widac, ze wszystko jest robione, zeby fote uratowac. A po co? Masz czas, wez i zrob dobrze. Jutro, za rok, za 3 ale, dobrze.