Szanowni Panowie Zawodowcy
Wasz sprzęt do noszenia obiektywów jest bardzo dobry,piękny,wygodny i bezpieczny.Bardzo znane renomowane firmy ,Niestety mają jedną zasadniczą wade.Komplet jest dość drogi.Na taki zestaw stać tylko fotografów zawodowych.
A co z takimi maluczkimi amatorami jak ja?
Otóż na siłe też znalazłem rozwiązanie.
Wielu z Was wybuchnie śmiechem ale co mi tam
Otóż ja poszedłem do sklepu i kupiłem sobie "Kamizelke Taktyczną"
Jest ich wiele rodzji i różnie zaprojetowanych.Mojaą kupiłem w sklepie z militariami i sprzetem Pro i półprofesjonalnym.
Zbudowana jest z szelek nośnych ,plecków z duużą kieszenią i wieloma kieszeniami po bokach różnej wielkości.Wszysko można dopasować do figury odpowiednimi ściągaczami sznurowymi.Jest naprawde bardzo mocna.Ponieważ tak jak napisałem jest bardzo wiele różnych modeli taki zwykły amator z łatwością coś znajdzie
Praktycznie prawie wszystko co mam w sporym plecaku fotograficznym,mieści sie w takiej kamizelce. O ile jeszcze nie umarliście ze śmiechu to powiem ze można je kupić już od stu złotych . Do takiej kamizelki też można dopiąć różne rzeczy.Ja mam np dopiętą lekka, ale sporą kurtke przeciwdeszczową Jeżeli Was rozśmieszyłem to przepraszam .Nie to było celem mojego wpisu .To taki system zastępczy dla zwykłego amatora jakim jestem.