Szanowni Panowie Zawodowcy
Wasz sprzęt do noszenia obiektywów jest bardzo dobry,piękny,wygodny i bezpieczny.Bardzo znane renomowane firmy ,Niestety mają jedną zasadniczą wade.Komplet jest dość drogi.Na taki zestaw stać tylko fotografów zawodowych.
A co z takimi maluczkimi amatorami jak ja?
Otóż na siłe też znalazłem rozwiązanie.
Wielu z Was wybuchnie śmiechem ale co mi tam
Otóż ja poszedłem do sklepu i kupiłem sobie "Kamizelke Taktyczną"
Jest ich wiele rodzji i różnie zaprojetowanych.Mojaą kupiłem w sklepie z militariami i sprzetem Pro i półprofesjonalnym.
Zbudowana jest z szelek nośnych ,plecków z duużą kieszenią i wieloma kieszeniami po bokach różnej wielkości.Wszysko można dopasować do figury odpowiednimi ściągaczami sznurowymi.Jest naprawde bardzo mocna.Ponieważ tak jak napisałem jest bardzo wiele różnych modeli taki zwykły amator z łatwością coś znajdzie
Praktycznie prawie wszystko co mam w sporym plecaku fotograficznym,mieści sie w takiej kamizelce. O ile jeszcze nie umarliście ze śmiechu to powiem ze można je kupić już od stu złotych . Do takiej kamizelki też można dopiąć różne rzeczy.Ja mam np dopiętą lekka, ale sporą kurtke przeciwdeszczową Jeżeli Was rozśmieszyłem to przepraszam .Nie to było celem mojego wpisu .To taki system zastępczy dla zwykłego amatora jakim jestem.
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
jakich kieszeni i w jakim systemie używasz ? molle/alice/polski
ja w domu mam Pattern 83 ale do noszenia sprzętu się nie nadaje
głównie z powodu wewnętrznego wykończenia kieszeni
materiał jest bardzo sztywny i ostry, poza tym nie zabezpiecza przed uszkodzeniami
kieszenie nie są przystosowanie wymiarowo do sprzętu fotograficznego
zastanawiam się nad innym rozwiązaniem
zakupić pustą kamizelkę modułową i do niej wpiąć zwykłe pokrowce na korpus i szkła
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dodając jeszcze
z taką kamizelką raczej za granice nie wyjedziesz
a w mieście będziesz dziwnie wyglądał i postronni mogą Ciebie pomylić z Panem ochroniarzem z aparatem
Ostatnio edytowane przez enter ; 07-05-2010 o 08:29 Powód: Automerged Doublepost
a w Afganistanie jak samobójca hehe. dawno już nie słyszałem czegoś takiego.
jak już coś to kup sobie to:
http://www.newswear.com/mfouldetail.htm
ja używam sakw, pasa i plecaka od think tanka.
Do Afganistanu ani wogóle za granice nie wybieram się.Systemu nie znam.Kupiłem koło placu bankowego i metke miała jakąś w amerykańską flage.Patrzyłem żeby obiektywy weszły żeby nie był metalowych zatrzasków i żeby można było ewentualnie coś podczepićMaterial jest bardzo mocny, ale nazbyt szorstki.Zawsze można w kieszenie wyłożyć lub wszyć cieniutką gąbke lub folie bąbelkową...
Potrzeba matka wynalazków
Jak samobójca?
No może i masz racje
Na razie jednak nikt mnie na glebe nie rzucił. I dobrze ,bo szkoda szkieł
Pewniej jest natomiast czuć powierzchnię boczną obiektywu przy ciele.
Zresztą mówiłem, ze jest to opcja dla mnie czyli amatora.
Jak zbiorę kase, to pewnie kiedyś kupie coś porządniejszego.
Jak się nie ma co się lubi,trzeba lubić co sie ma...
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)