Pokaż wyniki od 1 do 10 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    W całym wątku nie ma (albo ja nie znalazłem ) jasnej dpowiedzi, czy do lowepro 1W wejdzie 85 1.8 z odwrócona osłoną, może ktos ma i używa
    Mi do Lowepro 1W wchodzi Canon 70-300 DO z odwrotnie założoną osłoną przeciwsłoneczną (w sumie z pewnym luzem gwarantującym swobodne wkładanie i wyjmowanie tego obiektywu). Biorąc pod uwagę, że Canon 85/1,8 ma ciut mniejsze wymiary od mojego tele (7 mm różnicy w średnicy i 28 mm w wysokości) a ponadto osłona przeciwsłoneczna jest w takim samym kształcie na pewno i Ty bez kłopotu zmieścisz swoja stałkę w tym pokrowcu. Różnicę w wysokości możesz zniwelować wkładając na dno pokrowca gąbkę o grubości 2 - 2,5 cm (będzie wtedy dodatkowa amortyzacja). Jeśli chodzi o średnicę, to uważam, że te dodatkowe 7 mm sprawi, że Twój obiektyw będzie "latać" w tym pokrowcu i ja bym go nie kupił na Twoim miejscu
    P.S.
    W swojej kolekcji posiadam też Lowepro Lens Case 1 - wejdzie do niego na "styk" także mój 70-300 DO - ale tylko bez założonej osłony przeciwsłonecznej. Z moich pomiarów suwmiarką wynika, że osłona do mojego tele po jej założeniu "pogrubia" średnicę obiektywu o 11-12 mm. Sądzę, że jeśli chodzi o Lens Case 1 to zabraknie mu do Twojego obiektywu dosłownie kilku milimetrów niezbędnego luzu i z tego powodu ten pokrowiec także odpada. Chyba, że przy 85/1,8 założona osłona tylko nieznacznie (3-4 mm) zwiększa średnice zestawu - wtedy można się pokusić o ten Lens Case 1.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 28-12-2009 o 22:52
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów