Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a to odrazu jak robia podobne to podrobka ?

mialem lowepro , mam mekko teraz , wole tego drugiego bo jest wezszy/mniejszy ( pasek )
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    wygląda jak podróbka lowepro
    to z resztą też
    http://allegro.pl/item856794659_top_...ozmiar_xl.html

A może Lowepro jest podróbką Mekko ;-) A tak na poważnie zamówiłem LOWEPRO Belt & Buckle. Zdam relację z jego użytkowania - będę go wykorzystywać jako pas biodrowy do Elite AW oraz do pokrowców Lens Case w przypadku nie korzystania z tej torby. Zamówiłem także przydatny gadżet do tego pasa (i systemu Slip Lock) : https://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-bottle-bag.html Wiadomo, że człowiek nie wielbłąd i napić się musi :cool:
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 20-12-2009 o 00:47
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    ...........zamówiłem LOWEPRO Belt & Buckle. Zdam relację z jego użytkowania - będę go wykorzystywać jako pas biodrowy do Elite AW oraz do pokrowców Lens Case w przypadku nie korzystania z tej torby...........
    Pas Belt & Buckle wykonany jest bardzo solidnie - klamra ma pewne zamknięcie. Materiał użyty do jego produkcji jest identyczny, jak ten używany do produkcji pasów bezpieczeństwa w samochodzie. Wg zaleceń producenta (załączony rysunek w instrukcji) ma on służyć jako pas biodrowy do toreb fotograficznych i w tej roli spełnia się bardzo dobrze - z uwagi na fakt, że jest cienki i elastyczny bardzo dobrze przylega on do ciała i "nie czuć" go wcale na biodrze.
    W ramach testowania pasa spróbowałem go wykorzystać jak kolega mellos w #92. Oczywiście, że można go wykorzystać do elementów systemu Slip Lock (w moim przypadku Lens Case 1 i 1W oraz Bottle Bag) uważam jednak, że pas ten jest za "miękki" na jego obciążenie w ten sposób. Do tych pokrowców (jak chcę je nosić przy pasie) będę jednak używać teraz grubszego pasa parcianego (kupiłem go kiedyś w sklepie z akcesoriami dla służb ochroniarskich) - wydaje mi się, że na nim te rzeczy są pewniej zamocowane. Są to oczywiście moje subiektywne odczucia i można też go używać w sposób podany przez mellos-a. W każdym razie jak ktoś ma torbę z szlufkami na pas biodrowy, to polecam Belt & Buckle - torbę przenosi się o wiele razy pewniej i wygodniej niż bez niego.

to z resztą też

A o Mekko jest tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=11393

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a to odrazu jak robia podobne to podrobka ?

mialem lowepro , mam mekko teraz , wole tego drugiego bo jest wezszy/mniejszy ( pasek )
    Będę wdzięczny jak mi podasz szerokość tego pasa, tzn ile ma mieć max szlufka do niego Dziękuję.

to z resztą też

Oglądając produkty np na tej stronce: http://www.fotto.lublin.pl/ można rzeczywiście odnieść takie wrażenie.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 28-12-2009 o 11:42 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tzn w koncu nie wiem jai wymiar ma podac , szerokosc pasa to ~9cm , a szlufka pod lensy na szerokosc 9cm , w sumie mozna za nia wkladac ( weza ) i za druga szersza czescia
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    tzn w koncu nie wiem jai wymiar ma podac , szerokosc pasa to ~9cm , a szlufka pod lensy na szerokosc 9cm , w sumie mozna za nia wkladac ( weza ) i za druga szersza czescia
    Podałeś właściwy - dziękuję.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

W całym wątku nie ma (albo ja nie znalazłem ) jasnej dpowiedzi, czy do lowepro 1W wejdzie 85 1.8 z odwrócona osłoną, może ktos ma i używa
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    W całym wątku nie ma (albo ja nie znalazłem ) jasnej dpowiedzi, czy do lowepro 1W wejdzie 85 1.8 z odwrócona osłoną, może ktos ma i używa
    Mi do Lowepro 1W wchodzi Canon 70-300 DO z odwrotnie założoną osłoną przeciwsłoneczną (w sumie z pewnym luzem gwarantującym swobodne wkładanie i wyjmowanie tego obiektywu). Biorąc pod uwagę, że Canon 85/1,8 ma ciut mniejsze wymiary od mojego tele (7 mm różnicy w średnicy i 28 mm w wysokości) a ponadto osłona przeciwsłoneczna jest w takim samym kształcie na pewno i Ty bez kłopotu zmieścisz swoja stałkę w tym pokrowcu. Różnicę w wysokości możesz zniwelować wkładając na dno pokrowca gąbkę o grubości 2 - 2,5 cm (będzie wtedy dodatkowa amortyzacja). Jeśli chodzi o średnicę, to uważam, że te dodatkowe 7 mm sprawi, że Twój obiektyw będzie "latać" w tym pokrowcu i ja bym go nie kupił na Twoim miejscu
    P.S.
    W swojej kolekcji posiadam też Lowepro Lens Case 1 - wejdzie do niego na "styk" także mój 70-300 DO - ale tylko bez założonej osłony przeciwsłonecznej. Z moich pomiarów suwmiarką wynika, że osłona do mojego tele po jej założeniu "pogrubia" średnicę obiektywu o 11-12 mm. Sądzę, że jeśli chodzi o Lens Case 1 to zabraknie mu do Twojego obiektywu dosłownie kilku milimetrów niezbędnego luzu i z tego powodu ten pokrowiec także odpada. Chyba, że przy 85/1,8 założona osłona tylko nieznacznie (3-4 mm) zwiększa średnice zestawu - wtedy można się pokusić o ten Lens Case 1.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 28-12-2009 o 22:52

Domyślnie

Lowepro S&F Deluxe Waistbelt a do tgo da rade podpiac z 5 pokrowcow na okiektywy ?. lenscase
    CANON EOS 40D |canon 70-210 USM|canon 18-55|pentacon 50/1.8|sigma 70-200 f/2.8 MACRO EX II|canon 580EX II|BG-E2N|i inne duperele.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glowicki Zobacz posta
    Lowepro S&F Deluxe Waistbelt a do tgo da rade podpiac z 5 pokrowcow na okiektywy ?. lenscase
    Da radę: http://www.lowepro.com.pl/Products/B...Waistbelt.aspx Wg mnie praktycznie pomieścisz od 4 do 8 pokrowców w systemie Slip Lock (w zależności od ich wielkości i obwodu Twojego pasa).
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 31-12-2009 o 21:07

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ożarów

Domyślnie

Temat troszkę się już ciągnie, wiec może dla ułatwienia sprawy "szukaczom" wymyśliłem. Jeśli osoby które już takie pokrowce mają, napiszcie proszę jakie "nosidełka" posiadacie i jakie szkła się Wam tam mieszczą z podkreśleniem na normalnie założona osłonę lub odwrotnie. Potomnym wtedy będzie łatwiej szukać na przyszłość, bo znając życie wątek jeszcze sporo urośnie i coraz trudniej będzie sie dogrzebać do interesującej na opcji.

czyli np.

obiektyw/swiatlo -- producent_pokrowca -- model -- oslonka_N/O*?

* - N-normal O- odwrotnie

Ja osobiście poszukuje lowepro lens case do takich obiektywów
    1. Canon 24-70L/2.8
    2. Canon 50/1.4
    3. Tamron 17-50/2.8
    Z podkreśleniem iż chciał bym aby osłonki były założone normalnie.
    Canon 40D | T17-50 2.8 | C24-70L 2.8 | C50 1.4 | C 580 EX II | Sto-fen |...

Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów