Strona 11 z 30 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Dzieki za info zwróce na to uwage.
    Ten pas co podales w linku ogladalem, sztywny jak diabli prawie sie nie zaginal i raczej za gruby.
    nawet po odpięciu wewnętrznego pasa i pozostanie tylko tego z klamrą ?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    nawet po odpięciu wewnętrznego pasa i pozostanie tylko tego z klamrą ?
    Nie wiem nie probowalem, ale podpinka jest miekka i nie wplywa na sztywnosc pasa. Widac ze jest dosc gruby nawet bez podpinki. Wolalbym go wczesniej obejrzec, bo zdjecia tego nie oddadza, a koszt juz znaczny.
    Ja na razie bede uzywal tego co mam. Nie zauwazylem wplywu na szlufki w sakwach. Metalowe elementy jak i sprzaczka nie sa nigdzie ostre, moze dlatego ze kupilem pas juz uzywany i znoszony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mellos Zobacz posta
    Zakupiłem:
    Belt & Buckle - pas biodrowy spokojnie wystarczy nie musiał być od razu Deluxe Waistbelt to dobre dla reporterów
    Czy ten pas nie odgina sie pod ciezarem sakw ze szklami, czy nie jest za miekki?
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 16-06-2009 o 09:15 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar mellos

Domyślnie

fotkę pokazałem http://canon-board.info/showthread.p...462&page=10#92
    to i relację zdam po foceniu na ślubie. Początkowo nie byłem przekonany do tego bo zastanawiałem się nad tym jak będe w tym wyglądał w kościele.
    Teraz mogę powiedzieć, że pas się sprawdził w 100% i jestem strasznie zadowolony, przestałem się przejmować jak w kościele nie musiałem śmigać do torby co jakiś czas, zwłaszcza jak ktoś robi na stałkach, a czasem potrzeba użyć szerokiego bądź 70-200 jeśli duży kościół, bądź np. dyskretnie księdza, albo kogoś z gości ściągnąć .
    Pas Belt & Buckle nie jest za miękki, wielkim plusem jest to iż można przesuwać sobie spokojnie pokrowce na którą stronę się chce, jak chce się uklęknąć to po prostu szybko przesuwasz na tył i looz. Nie wyobrażam sobie z szlufkami. Pokrowce siedzą dobrze, nie gibią się na boki pomimo miękkiego pasa, z uwagi na to iż pas jak jest dobrze dociągnięty i dopasowany do ciała to nie ma takiej opcji.
    Lens Case 2S - w ten pokrowiec spokojnie mieściłem 70-200 z osłoną założoną wkładając szkło osłoną do góry, wchodzi ładnie i trzyma się stabilnie (oczywiście bez zamknięcia), mówię tu o zmianie na chwile podczas focenia na inne szkło, i można się nie przejmować że wypadnie.
    Tak samo z pasa korzystałem na sali bo już nie mogłem się od niego uwolnić Czasu zaoszczędzone co niemiara zamiast skakać za każdym razem do torby bądź plecaka.
    Mogę z czystym sumieniem polecić jeśli ktoś się przymierza do tego rozwiązania, sam pas kosztuje 24 zł więc nie majątek http://prism.pl/lowepro-belt-buckle-...a6ea04fb6d65f4
    Ale można zrobić sobie taki samemu, choć koszt wyjdzie niewiele mniej.
    Pas jest zrobiony z samochodowego pasa bezpieczeństwa. Wystarczy zakupić klamry do plecaka, czasem można spotkać w pasmanteryjnym jeśli jest dobrze wyposażony, bądź odpruć od jakiegoś starego. Kawałek pasa zakupić na szrocie i jeśli ktoś ma dostęp do maszyny do szycia to 5 min i po robocie , brak będzie tylko naszywki Lowepro, zapewniam że będzie wyglądał identycznie.
    ... mała spiżarka canon'a i parę innych gratów

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

no to kupiłem
    Belt & Buckle [20zł] - to żaden koszt jak na inne akcesoria lowepro
    zaleta tego pasa jest to że możesz włożyć futerały ktore maja nierozpinana szlufkę jak np Ridge 60

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    no to kupiłem
    Belt & Buckle [20zł] - to żaden koszt jak na inne akcesoria lowepro
    zaleta tego pasa jest to że możesz włożyć futerały ktore maja nierozpinana szlufkę jak np Ridge 60
    Jaka jest maksymalna długość tego pasa
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

136cm obwód wewn pustego pasa rozciągniętego na max
    68cm x2

warto szlufkę zapinać jak uprząż, wtedy pas przy dużym obciążeniu nie będzie zmieniał obwodu
    braknie mi tylko drugiej szlufki do przytrzymania paska aby nie wisiał ale komfort ok

czy tylko u mnie zapina się na damską stronę tak ze koniec paska jest po prawej stronie ?
    Ostatnio edytowane przez enter ; 20-06-2009 o 12:19

Domyślnie

a co myślicie o pasach mekko?
    kusi mnie aby sobie taki sprawić:
    http://www.fotto.lublin.pl/allegro/pask_01b.jpg
    Pas reporterski - seria K

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

wygląda jak podróbka lowepro
    to z resztą też
    http://allegro.pl/item856794659_top_...ozmiar_xl.html

Domyślnie

czyli ten lowepro też jest z takiego materiału jaki ma mekko przy zapięciach?
    bo mi to wygląda na materiał jak z pasów bezpieczeństwa i to mnie to zniechęca.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlona Zobacz posta
    czyli ten lowepro też jest z takiego materiału jaki ma mekko przy zapięciach?
    bo mi to wygląda na materiał jak z pasów bezpieczeństwa i to mnie to zniechęca.
    Z Cordury jest (albo innego "balistycznego nylonu"). Z czego miałby być? Pasy narzędziowe, użytkowe itp. najczęściej są z takich materiałów.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 11 z 30 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów