Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kupowal w tym sklepie , jak jeszcze mial inna nazwa wlasnie , juz nie pamietam , ale raczej to ten sklep byl , generalnie wszystko zalatwione bylo sprawnie , chociaz mialem wrazenie ze zalatwie sprawe jak na ulicy w straganie ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar mellos

Domyślnie

No to i ja kupiłem, Michał jest tak jak mówisz, siedziby sklep nie posiada jest strikte internetowy, ale można umówić się osobiście u sprzedającej bardzo miłej pani Justyny

Zakupiłem:
    Belt & Buckle - pas biodrowy spokojnie wystarczy nie musiał być od razu Deluxe Waistbelt to dobre dla reporterów
    Lens Case 2S - na 16-35II/2,8 wchodzi bez osłony ale jak bym chciał z osłoną to pokrowiec był już mega więc przeżyję
    Lens Case 3 - na 70-200/2,8 wchodzi na styk z osłonką troszkę może być problem z szybkim wyciąganiem, ale 4 już była dla mnie mega
    Lens Case 1W - na 80/1,8 z dużym jeszcze luzem nawet wejdzie 16-35 ale przy zasunięcia pokrowca troszkę wypycha klapeczkę

Bardzo przydatne narzędzie pracy, do tego nie muszę kupować plecaka bo wrzuce słoiki w pokrowce i do zwykłego plecaka jak znalazł. A torba jest jednak nie zastąpiona, bo z ramienia można spokojnie coś z niej wyjąć -wszystko pod ręką.

Może się komuś przyda powyższy opis.
    Jeszcze raz dzięki MM za radę ""+"" dla Ciebie.
    ... mała spiżarka canon'a i parę innych gratów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

niestety zeby pakowac szklo z oslona to sporo wiekszy futeral i zaczyna sie wygladac jak szafa , wiec tez latam bez oslonek , akurat do tego do czego potrzebuje obejdzie sie
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    niestety zeby pakowac szklo z oslona to sporo wiekszy futeral i zaczyna sie wygladac jak szafa , wiec tez latam bez oslonek , akurat do tego do czego potrzebuje obejdzie sie
    Ja osobiście wolę mieć ciut szerszy futerał, ale za to osłonę mam założoną w plenerze. Z drugiej strony różnica w "wielkości" futerału nie jest aż tak duża (np porównanie Lowepro 1 a 1W), aby była ona odczuwalna w ergonomii i wygodzie jego noszenia - chociaż przyznać trzeba, że jest zauważalna.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Czy pokrowiec Lens Case 2S z obiektywem spokojnie mogę nosić przy zwykłym pasku czy jednak polecacie np. Belt&Buckle? Rozumiem, że pod względem szerokości pasa i giętkości materiału Lowepro powinno mieć przewagę nad zwykłymi paskami - czy dobrze kombinuję?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Czy pokrowiec Lens Case 2S z obiektywem spokojnie mogę nosić przy zwykłym pasku czy jednak polecacie np. Belt&Buckle? Rozumiem, że pod względem szerokości pasa i giętkości materiału Lowepro powinno mieć przewagę nad zwykłymi paskami - czy dobrze kombinuję?
    Sądzę, że pokrowiec Lens Case 2S możesz spokojnie nosić na pasku od spodni z tym, że ten pasek musi być szerszy (najlepiej typu wojskowego) aby w miarę "stabilnie" trzymał założony na nim pokrowiec. Jeśli chodzi o Belt&Buckle, to poza praktyczną szerokością jest on chyba wykonany z za bardzo miękkiego materiały i w związku z tym pokrowiec nie będzie chyba na nim "pewnie" siedział. Osobiście wolę coś z bardziej trwałego i sztywniejszego materiału - w tym przypadku skóra wydaje się lepszym materiałem.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

np skorzany pasek daje rade , ma tez plusy o dziwo , mozna przesuwac futeral w pask jak sie chce ( ograniczenia szlufki od paska ) czego z pasem lowepro sie nie zrobi ( calym pasem trzeba krecic ) a szkoda bo czasem to wygodne i dobre rozwiazanie
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Odnosnie szerokosci i sztywnosci. Ja uzywam wojskowego czarnego - chyba polskiego. Do kupienia za 15-20zł. Naprawde jest sztywny i szeroki 5cm w sam raz na szlufki futeralów i nie odgina sie. Jedyna wada to ze gdy sie go zdejmuje to futeraly sie przesuwaja, ale w Belt&Buckle pewnie tak samo. Jedynie wyjscie to kupno takiego ze szlufkami.
    Dokladnie ma taki tyle ze czarny
    http://www.rockmetalshop.pl/data/gfx.../4/26040_1.jpg
    ale fajniejsze moga byc te, maja dziurki i dzieki temu mozna jakos poblokowac futeraly aby sie nie przesuwaly.
    http://img529.imageshack.us/img529/3927/paslcuv3eh7.jpg
    http://www.allegro.pl/item657468176_..._3_kolory.html
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 15-06-2009 o 19:28

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

szwayko
    tym szerokim pasem taktycznym US zniszczyłem sobie LensCase ma metalowe zakończenia, które przy przesuwaniu po nim przetarły mi materiał

teraz zastanawiam się nad
    http://allegro.pl/item654627903_pas_..._oryginal.html
    Harris Hawk'iem
    sztywny i szeroki, szybkie odpięcie

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    szwayko
    tym szerokim pasem taktycznym US zniszczyłem sobie LensCase ma metalowe zakończenia, które przy przesuwaniu po nim przetarły mi materiał

teraz zastanawiam się nad
    http://allegro.pl/item654627903_pas_..._oryginal.html
    Dzieki za info zwróce na to uwage.
    Ten pas co podales w linku ogladalem, sztywny jak diabli prawie sie nie zaginal i raczej za gruby.

Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów