Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Dopiero zaczyna Awatar fotom
    Miasto
    prawie kraków

Domyślnie

lubiebardzo
    Mam przypięty futerał na obiektyw Tamraca do pasa Lowepro. Wystarczy naciąć wzdłuż materiał na szlufce (od strony rzepa) i usztywniający plastik wewnątrz. Z trudem, ale mozna przecisnąć przez mocowanie Lowepro.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

może coś doradzicie
    lustro z gripem [50d] i np.24-105, ale chcialbym z tym pochodzic po gorach????
    + troche akcesriów jak filtry i wyzwalacz
    które torby polecacie dla takiego zestawu?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Coś już napisał

Domyślnie

fmagik - Mi zgripowane DwadzieściaDe mieści sie z zapiętym 24-105 z osłoną odwrotnie w Lowepro Toploader 65 AW. Jak nie masz więcej szkieł to ta torba spokojnie pomieści też filterki, akumulatory na zapas, wyzwalaczke i tego typu małe akcesoria. Ma pokrowiec na deszcz. Wygodny i szybki dostęp do aparatu. Ja sobie do niej dołączyłem LensCase 1W, wsadziłem tam sigme 10-20 i jest bajecznie śmietankowo. Ostatnio mam problem żeby dostać jakiś pokrowiec na lampe żeby go przymocować z drugiej strony...
    Generalnie torebka jest bardzo ok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez fotom Zobacz posta
    lubiebardzo
    Mam przypięty futerał na obiektyw Tamraca do pasa Lowepro. Wystarczy naciąć wzdłuż materiał na szlufce (od strony rzepa) i usztywniający plastik wewnątrz. Z trudem, ale mozna przecisnąć przez mocowanie Lowepro.
    Brzmi obiecująco. Skalpel w łapska i jechane. Muszę najpierw w sklepie gdzieś to pomacać i zobaczyć co i jak.
    Dzięki za podpowiedź. Coś czuje, że chyba sobie to na razie odpuszczę i zainwestuje w jedną dużą torbę gdzie zmieści sie lampa z założoną mydelniczką
    Ostatnio edytowane przez lubiebardzo ; 20-05-2009 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lubiebardzo Zobacz posta
    .......... Coś czuje, że chyba sobie to na razie odpuszczę i zainwestuje w jedną dużą torbę gdzie zmieści sie lampa z założoną mydelniczką
    I chyba to będzie najlepsze wyjście. Będziesz mieć pewnie schowaną lampę jak i obiektyw ( o drobiazgach już nie mówiąc).
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Co do lamp blyskowych, to Lowepro SlipLock Pouch 30 jest idealny do 550, 580EX.
    http://www.e-cyfrowe.pl/lowepro-pokr...30-p-5568.html

Coś już napisał

Domyślnie

szwayko - No właśnie o to chodzi, że raczej nie bardzo. Robiłem przymiarki w takie coś i fakt 580 sie mieści, ale jedyne co ją chroni przed wypadnięciem z pokrowca jest kominek ściągany na sznurek. Niestety klapki na rzepa sie nie zapnie w żaden sposób. Pokrowiec kanonowski do lampy ma 19,5 cm a ten Poucz tylko 15.
    Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Robiłem przymiarki w takie coś i fakt 580 sie mieści, ale jedyne co ją chroni przed wypadnięciem z pokrowca jest kominek ściągany na sznurek. Niestety klapki na rzepa sie nie zapnie w żaden sposób. Pokrowiec kanonowski do lampy ma 19,5 cm a ten Poucz tylko 15.
    Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).
    W takim razie proponuję sakwę Strobe Press Pouch firmy Newswear - spełni ona wszystkie Twoje wymagania.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Co do lamp blyskowych, to Lowepro SlipLock Pouch 30 jest idealny do 550, 580EX.
    http://www.e-cyfrowe.pl/lowepro-pokr...30-p-5568.html
    Pokrowiec ten jest stanowczo za mały.

szwayko .........Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).
    Nie tylko. Jeśli chodzi o 580 to polecam: http://fotozakupy.pl/futeral-na-akce...owa-duzy,8263s
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 21-05-2009 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ale marudzicie ;-O
    A co wiecej trzeba, lampa jest lekka. Ja tam uzywam wspomnianego Lowepro SlipLock Pouch 30 do 550EX i sciagany kominek w zupelnosci wystarczy zeby lampa nie wypadla.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ale marudzicie ;-O
    A co wiecej trzeba, lampa jest lekka. Ja tam uzywam wspomnianego Lowepro SlipLock Pouch 30 do 550EX i sciagany kominek w zupelnosci wystarczy zeby lampa nie wypadla.
    Nie chodzi o marudzenie. Wymieniamy tylko inne pokrowce które mozna zastosować do lampy. Najważniejsze, że ten który masz Tobie odpowiada i jesteś z niego zadowolony

Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów