lubiebardzo
Mam przypięty futerał na obiektyw Tamraca do pasa Lowepro. Wystarczy naciąć wzdłuż materiał na szlufce (od strony rzepa) i usztywniający plastik wewnątrz. Z trudem, ale mozna przecisnąć przez mocowanie Lowepro.
lubiebardzo
Mam przypięty futerał na obiektyw Tamraca do pasa Lowepro. Wystarczy naciąć wzdłuż materiał na szlufce (od strony rzepa) i usztywniający plastik wewnątrz. Z trudem, ale mozna przecisnąć przez mocowanie Lowepro.
może coś doradzicie
lustro z gripem [50d] i np.24-105, ale chcialbym z tym pochodzic po gorach????
+ troche akcesriów jak filtry i wyzwalacz
które torby polecacie dla takiego zestawu?
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
fmagik - Mi zgripowane DwadzieściaDe mieści sie z zapiętym 24-105 z osłoną odwrotnie w Lowepro Toploader 65 AW. Jak nie masz więcej szkieł to ta torba spokojnie pomieści też filterki, akumulatory na zapas, wyzwalaczke i tego typu małe akcesoria. Ma pokrowiec na deszcz. Wygodny i szybki dostęp do aparatu. Ja sobie do niej dołączyłem LensCase 1W, wsadziłem tam sigme 10-20 i jest bajecznie śmietankowo. Ostatnio mam problem żeby dostać jakiś pokrowiec na lampe żeby go przymocować z drugiej strony...
Generalnie torebka jest bardzo ok.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Brzmi obiecująco. Skalpel w łapska i jechane. Muszę najpierw w sklepie gdzieś to pomacać i zobaczyć co i jak.
Dzięki za podpowiedź. Coś czuje, że chyba sobie to na razie odpuszczę i zainwestuje w jedną dużą torbę gdzie zmieści sie lampa z założoną mydelniczką
Ostatnio edytowane przez lubiebardzo ; 20-05-2009 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost
Co do lamp blyskowych, to Lowepro SlipLock Pouch 30 jest idealny do 550, 580EX.
http://www.e-cyfrowe.pl/lowepro-pokr...30-p-5568.html
szwayko - No właśnie o to chodzi, że raczej nie bardzo. Robiłem przymiarki w takie coś i fakt 580 sie mieści, ale jedyne co ją chroni przed wypadnięciem z pokrowca jest kominek ściągany na sznurek. Niestety klapki na rzepa sie nie zapnie w żaden sposób. Pokrowiec kanonowski do lampy ma 19,5 cm a ten Poucz tylko 15.
Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).
Pokrowiec ten jest stanowczo za mały.
Nie tylko. Jeśli chodzi o 580 to polecam: http://fotozakupy.pl/futeral-na-akce...owa-duzy,8263s
Ostatnio edytowane przez Jago ; 21-05-2009 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Ale marudzicie ;-O
A co wiecej trzeba, lampa jest lekka. Ja tam uzywam wspomnianego Lowepro SlipLock Pouch 30 do 550EX i sciagany kominek w zupelnosci wystarczy zeby lampa nie wypadla.