Pokaż wyniki od 1 do 10 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Mieszany widok

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Teoretycznie faktycznie można się obyć bez niczego, jeden aparat zwisałby na ramieniu lub na szyi. Ale przy dynamiczniejszym ruszaniu się będzie się majtał i przeszkadzał. Nie zapominajmy, że 40D z gripem i 70-200 trochę waży, wolę tego na kilka godzin nie wieszac na szyi.

Bardziej obrazowe porównanie. To co zmajstruję będzie przypominać pochwę na miecz tylko krótsze, o średnicy nieco większej od obiektywu i z możliwością unieruchomienia przez przyczepinienie paskiem do uda. Przyczepienie paskiem do uda skutecznie unieruchomi całość.

Inne opcje rozpatrzyłem i ale ten pomysł najbardziej mi się podoba. Podobnie miałem z ochroną aparatu przed deszczem, żadne rozwiązanie nie do końca mnie zadowalało. Zmajstrowałem parasol przyczepiany do monopoda i wyszło idealnie, spełniło wszystkie moje wymagania. Tutaj tez się uda.

Materiał będzie z wojskowego sukna jakie używają do produkcji plecaków lub worków, pas będzie kupiony w demobilu wojskowym. Usztywnienie kondona będzie z rury odpływowej toalety i tylko mocowanie do pasa trzeba wymyślić. Ale damy radę. A jak zrobię to zaprezentuję w dziale Tips&Tricks.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    . Usztywnienie kondona będzie z rury odpływowej toalety.
    A co rodzina na pozbawienie możliwości korzystania z toalety... ;-)
    Siem de i kilka obiektyvoof

Uprawnienia umieszczania postów