A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
- 85 1.8
- 35 1.4L
- 50 1.4
Wszystkie z osłonami!!!
A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
- 85 1.8
- 35 1.4L
- 50 1.4
Wszystkie z osłonami!!!
I am FX
No już bez przesady..:neutral: Skoro wiesz czego szukasz, wiesz jakiej firmy, wiesz jak to ma wyglądać, wiesz jakie szkła mają wejść i wiesz jakie mają wymiary (bo mniemam, że posiadasz te szkła) to czego jeszcze chcesz się dowiedzieć..?:neutral:
btw. jesli nie posiadasz tych szkieł, to na stronie producenta napewno wszystko jest skrzętnie notowane (razem ze średnicą filtra i osłon:wink
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Nie sugeruj sie tym, jaki pokrowiec sprzedawca oferuje do danego szkła - ja na takim proponowanym się zawiodłem, tzn miał za małą średnicę. Teraz mierzę obiektyw dokładnie z założoną osłoną i wtedy rozmiarowo dopasowuję pokrowiec z oferty sklepowej. Jeśli chodzi o jego długość, to dobieram ciut dłuższy - różnicę w wymiarze dla lepszego bezpieczeństwa wypełniam wycinaną na dno pokrowca grubszą pianką. Osobiście polecam Lowepro - mają bardzo dobre wykonanie.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
dokladnie, trzeba potestowac samemu,
doradze tylko ze warto kupowac takie porowce ktore mieszcza obiektyw z zalozona normalnie oslona przeciwsloneczna, zaoszczedza to czas przy wyciaganiu (rzecz jasna szerokie katy w tym wypadku odpadaja bo oslona jest za szeroka)
ja uzywam:
50L - Lowepro 2S
16-35L - Lowepro 2S
135L - Lowepro 3
24L i 35L jak mierzylem tez powinny ladnie wejsc w Lowepro 2S
85 1.8 nie wiem jaki jest dlugi z zalozona oslona
dodam, ze np battery pack do lampy wejdzie do Pouch'a 20
Fakt, ale tak, jak koledzy napisali; najlepiej samemu pójść do sklepu i sprawdzić, bo z tego co zauważyłem, to nie cierpią one na brak futerałów (w przeciwienstwie do szkieł):-). Tak samo, czemu miałbyś bardziej wierzyć danym kolegów niż papierowym? te pierwsze są zazwyczaj subiektywne i to co dla jednego będzie w sam raz, dla drugiego będzie za duże, lub na odrwót;-)
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Ostatnio edytowane przez axk ; 24-02-2009 o 23:51
EOS + Speedlite
Witajcie
Posiadam Lens Case3 do obiektywu 70-200L/4 is .
Kupowałam ponieważ w tym sklepie nic nie było więcej .
Mam pytanie obiektyw wchodzi luźno a to dlatego że osłona założona na odwrót (to zaczy nie służy w tym przypadku jako osłona przeciw słoneczna) jest ciut szeroka po założeniu na obiektyw ale to wiadomo.
Gdy Lens Case 3 jest przypięty do plecaka z boku a w środku jest w/w obiektyw to cały czas słyszeć telepanie.
Obiektyw jest luźny ,osłona szersza to chyba tak ma być ? czy tak u was się zachowuje obiektyw w L.C. ?
A może mam za szeroki jak będzie niższy numer to znowu z osłoną nie wejdzie.
W czy Wy nosicie 70-200 L/4is ?
Pozdrwiam
B&H pokazuje dla tego szkła Lens Case 2W...
Czy ktoś z was spotkał się z futerałami czy kieszeniami przypinanymi do paska do których można wsadzić obiektyw (np. 70-200 lub 24-70) z założonym tulipanem i z zapiętym body?
Może istnieje coś takiego jak kowboje mają w westernach, pas biodrowy z kaburą na rewolwer. Z tą różnicą, że zamiast wtykać rewolwer wsadzało by się np. 40D z 70-200 f/2.8 i założonym tulipanem. A z drugiej strony 40D z 24-70 f/2.8.
Spotkaliście się z czymś takim?