Strona 3 z 30 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja proponuje kupowac LensCase tak dopasowane do obiektywu aby wchodzil do niego z normalnie zalozona oslona przeciwsloneczna (odpadaja niektore szerokie)

oszczedza to czas na zakladanie jej no i najwazniejsze ze obiektyw moze lezec w pokrowcu bez przedniego dekielka i nic na 100% sie nie porysuje i nie pobrudzi.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To tak ale chodzi mi o dobor na inne rzeczy , na szkla to sobie poradze ( chociaz takie 17-40 jest problematyczne troche bo oslone ma spora )

Dzisiaj zamawiam wiec jakby ktos mogl cos jeszcze w temacie napisac ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To tak ale chodzi mi o dobor na inne rzeczy , na szkla to sobie poradze ( chociaz takie 17-40 jest problematyczne troche bo oslone ma spora )

Dzisiaj zamawiam wiec jakby ktos mogl cos jeszcze w temacie napisac ;]
    Sorry jesli powtorze sie za kims, ale w listopadowym chip foto-video masz dosc spory artykul opisujacy wlasnie system paskowy futeralow.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzieki , poszukam w empiku , tak czy owak zamowilem to co uznalem ze bedzie pasowac , szkoda ze nie kazdy sklep ma wszystko co potrzeba i trzeba z dwoch sciagac ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy ktos moglby zrobic skan/zdjecie tego artykulu bo nie idzie dostac juz tego numeru
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Mowisz o oryginalnym futerale na obiektyw? Bo ja mieszcze tam obiektyw z zalozona (odwrotnie) oslona p/sloneczna i jest ok.
    Owszem, mam oryginalny i odwrotnie założona osłona lub jej brak rozwiązuje problem ale nie jest to komfortowe. Wolę już do plecaka włożyć lensy z osłonami, ale bez dekielków - wygodniej jest mi przekładać.
    W sumie to sprawa gustu.
    Biorąc pod uwagę wcześniejsze zastrzeżnia - futerał leży gdzieś na półce...
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Czy ktos moglby zrobic skan/zdjecie tego artykulu bo nie idzie dostac juz tego numeru
    Jesli chcesz to nie ma problemu, jednak mozliwe to bedzie dopiero ok piatku, wtedy znajde czas i dostep do scanera. Tylko daj znac jak to umiescic czy moze przeslac ci na maila.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Lampy trzymam w takim czymś:

http://lowerpro.pl/lowepro-film-organizer-p-111.html

włażą spokojnie dwie, do tego zapasowe baterie, filtry, jakiś klocek czasami, a w zewnętrznej kieszeni karty do aparatu.
    A apropo lamp skoro o nich już wspomniałeś - polecacie do nich jakiś zgrabny i ergonomiczny pokrowiec przyczepiany do paska na rzep lub szlufkę Ten Twój jest troszkę przyduży i nieporęczny jak na pasek - ponadto z reguły większość z nas w danej chwili nosi z sobą tylko 1-ną lampę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Moze ktos mi zweryfikuje czy zestaw ktory wybralem sprawdzil by sie ( sprzet body 5d , 17-40 bez oslony , 85 1.8 , lampa 430ex , karty/aku )

- Lens Case 1M
    - Lens Case 1N
    - Rezo TL210 ( body + aku/karty )
    - Bottle Bag ( lampa ;] )

Razem 160 zl

Bottle Bag ma nieco inne przeznaczeni ale lampa wejdzie , dobrze powinna sie ulozyc i nie bedzie az tak odstawac jak odpowiedniej wielkosci torba , a i tak po ubraniem bede mial ( przynajmniej kurtka ) , no i jak lampa zbedna bede mogl szklo wsadzic , poprostu wydaje mi sie to stosunkowo uniwersalne.

Wzglednie mysle o Lens Case 4S na 17-40+oslona ( a 1N pojdzie na mala stalke )
    Do 17-40 mam LC 1 po prostu, spokojnie się włazi.

Bottle Bag fajna rzecz, ale zupełnie nie na lampę, kup sobie film organizer do tego. 85/1,8 Włazi u mnie do 1S.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sam ostatnio szukalem czegos w co mozna wlozyc lampe... i nic nie znalazlem niestety w ofercie Lowepro

ostatecznie skonczylo sie tym ze zamiast torby toploader 70, kupilem 75 i tam w bocznej kieszonce miesci sie lampa idealnie

mozesz sprobowac wsadzic lampe do LOWEPRO SlipLock Pouch 30, ma 15 cm wysokosci ale wejdzie do niej cos wyzszego, moze lampa bez dyfuzora wejdzie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 3 z 30 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów