Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
a możesz napisać czy 580ex mkI zmieści się z założonym stofenem?
i jak wygląda szlufka do paska czy jest rozpinana czy tylko można założyc nawlekając na pasek ?
Pokrowiec wg wymiarów bez kłopotu pomieści 580EX (zresztą jest polecany np w tym sklepie: http://sklepfotograficzny.pl/torby,f...Tamrac/MX5385/ do właśnie tego modelu lampy). Biorąc pod uwagę stofena też z nim razem wejdzie, tylko zapięcie "będzie się łapać" na koniec rzepa. Jeśli chodzi o szlufkę, to jest ona rozpinana - zapięcie jest bardzo solidne tzn na rzep i dwa zatrzaski. Sama szlufka z tyłu pokrowca "rozciąga" się na całą szerokość i wysokość pokrowca, więc jest "solidna" nie tylko z powodu zapięcia na rzep i dwa zatrzaski (system Lowepro ma zapięcie szlufek futerałów tylko na rzep i jest ono w przypadku tego producenta wg mnie trochę mniej solidne). W każdym razie ten rodzaj pokrowca z Tamraca wykonany jest bardzo solidnie i można być z niego zadowolonym. Ponadto boczna kieszeń jest na tyle duża, że bez kłopotu pomieści zapasowe baterie lub stopkę od lampy. W sumie polecam ten pokrowiec. Za nim go zakupiłem trochę szukałem innych odpowiedników w sieci i szczerze mówiąc nic interesującego nie znalazłem.