Strona 3 z 29 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Lampy trzymam w takim czymś:

http://lowerpro.pl/lowepro-film-organizer-p-111.html

włażą spokojnie dwie, do tego zapasowe baterie, filtry, jakiś klocek czasami, a w zewnętrznej kieszeni karty do aparatu.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Lampy trzymam w takim czymś:

http://lowerpro.pl/lowepro-film-organizer-p-111.html

włażą spokojnie dwie, do tego zapasowe baterie, filtry, jakiś klocek czasami, a w zewnętrznej kieszeni karty do aparatu.
    A apropo lamp skoro o nich już wspomniałeś - polecacie do nich jakiś zgrabny i ergonomiczny pokrowiec przyczepiany do paska na rzep lub szlufkę Ten Twój jest troszkę przyduży i nieporęczny jak na pasek - ponadto z reguły większość z nas w danej chwili nosi z sobą tylko 1-ną lampę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    A apropo lamp skoro o nich już wspomniałeś - polecacie do nich jakiś zgrabny i ergonomiczny pokrowiec przyczepiany do paska na rzep lub szlufkę Ten Twój jest troszkę przyduży i nieporęczny jak na pasek - ponadto z reguły większość z nas w danej chwili nosi z sobą tylko 1-ną lampę
    IMHO dobrym rozwiązaniem jest wziąć pokrowiec od lampy (w standardzie dołączany np do 580EX), dodać Slip Lock i tyle... Niestety, dedykowanego pokrowca na lampę Lowepro nie ma:/
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moze ktos mi zweryfikuje czy zestaw ktory wybralem sprawdzil by sie ( sprzet body 5d , 17-40 bez oslony , 85 1.8 , lampa 430ex , karty/aku )

- Lens Case 1M
    - Lens Case 1N
    - Rezo TL210 ( body + aku/karty )
    - Bottle Bag ( lampa ;] )

Razem 160 zl

Bottle Bag ma nieco inne przeznaczeni ale lampa wejdzie , dobrze powinna sie ulozyc i nie bedzie az tak odstawac jak odpowiedniej wielkosci torba , a i tak po ubraniem bede mial ( przynajmniej kurtka ) , no i jak lampa zbedna bede mogl szklo wsadzic , poprostu wydaje mi sie to stosunkowo uniwersalne.

Wzglednie mysle o Lens Case 4S na 17-40+oslona ( a 1N pojdzie na mala stalke )
    no comment...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Moze ktos mi zweryfikuje czy zestaw ktory wybralem sprawdzil by sie ( sprzet body 5d , 17-40 bez oslony , 85 1.8 , lampa 430ex , karty/aku )

- Lens Case 1M
    - Lens Case 1N
    - Rezo TL210 ( body + aku/karty )
    - Bottle Bag ( lampa ;] )

Razem 160 zl

Bottle Bag ma nieco inne przeznaczeni ale lampa wejdzie , dobrze powinna sie ulozyc i nie bedzie az tak odstawac jak odpowiedniej wielkosci torba , a i tak po ubraniem bede mial ( przynajmniej kurtka ) , no i jak lampa zbedna bede mogl szklo wsadzic , poprostu wydaje mi sie to stosunkowo uniwersalne.

Wzglednie mysle o Lens Case 4S na 17-40+oslona ( a 1N pojdzie na mala stalke )
    Do 17-40 mam LC 1 po prostu, spokojnie się włazi.

Bottle Bag fajna rzecz, ale zupełnie nie na lampę, kup sobie film organizer do tego. 85/1,8 Włazi u mnie do 1S.
    www.t-jack.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja proponuje kupowac LensCase tak dopasowane do obiektywu aby wchodzil do niego z normalnie zalozona oslona przeciwsloneczna (odpadaja niektore szerokie)

oszczedza to czas na zakladanie jej no i najwazniejsze ze obiektyw moze lezec w pokrowcu bez przedniego dekielka i nic na 100% sie nie porysuje i nie pobrudzi.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To tak ale chodzi mi o dobor na inne rzeczy , na szkla to sobie poradze ( chociaz takie 17-40 jest problematyczne troche bo oslone ma spora )

Dzisiaj zamawiam wiec jakby ktos mogl cos jeszcze w temacie napisac ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To tak ale chodzi mi o dobor na inne rzeczy , na szkla to sobie poradze ( chociaz takie 17-40 jest problematyczne troche bo oslone ma spora )

Dzisiaj zamawiam wiec jakby ktos mogl cos jeszcze w temacie napisac ;]
    Sorry jesli powtorze sie za kims, ale w listopadowym chip foto-video masz dosc spory artykul opisujacy wlasnie system paskowy futeralow.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzieki , poszukam w empiku , tak czy owak zamowilem to co uznalem ze bedzie pasowac , szkoda ze nie kazdy sklep ma wszystko co potrzeba i trzeba z dwoch sciagac ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy ktos moglby zrobic skan/zdjecie tego artykulu bo nie idzie dostac juz tego numeru
    no comment...

Strona 3 z 29 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów