Strona 20 z 30 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja kupiłem LP za 20zł - wygląda jak zrobiony z bezwładnościowego pasa samochodowego 3 lenscase utrzymuje bez dyskomfortu ale po kilku godzinach jest skompresowany poprzecznie
    zaletą tego pasa jest to, że możesz sobie przesuwać pojemniki jak chcesz i tych grubszych takiej możliwości brak

ostatnio zastanawiam się nad takim pasem

tylko jak podepnę z tyłu TL75 to nie mam jak do niego sięgnąć

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    ja kupiłem LP za 20zł - wygląda jak zrobiony z bezwładnościowego pasa samochodowego 3 lenscase utrzymuje bez dyskomfortu ale po kilku godzinach jest skompresowany poprzecznie
    zaletą tego pasa jest to, że możesz sobie przesuwać pojemniki jak chcesz i tych grubszych takiej możliwości brak

ostatnio zastanawiam się nad takim pasem

tylko jak podepnę z tyłu TL75 to nie mam jak do niego sięgnąć

na zdjęciu jest pas lowepro ??
    bo właśnie nie wiem jak z wygoda tych pasów ??
    który jest bardziej wygodny... wieksza możliwość regulacji itd...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

tak ale nie ten najszerszy

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Moj Lowepro Light S&F wraz z 3 case'ami przeszedl test bojowy w ten weekend. Bez pasa na sluby juz sie nie ruszam!
    Po 6h z pasem + 135L 85 1.8 i 28.18 i ciamciagiem 8mm bez problemow. Jedynie czylem jak sie odwodnilem i zchudlem bo na koniec dnia pas byl lekko luzniejszy

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Jedynie czylem jak sie odwodnilem i zchudlem bo na koniec dnia pas byl lekko luzniejszy
    niestety luzowanie sie tych pasow to normalka, ja musze co 5 miut poprawiac bo zaczyne ze mnie spadac, zle zrobione jest po prostu mocowanie pasa do klamry
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja dopisze moje foteraly:

wszystko Lowepro

1S
    - idealny dla Canona 15mm fisheye

1W
    - jak ulał wchodzi 50L z normalnie załozoną osłoną
    - idealnie wchodzi też 24L z normalnie załozoną osłoną

2S
    - 16-35L II bez oslony, troche luzno ogolnie ale jest spoko
    - 24L z normalnie załozoną osłoną troche ciasno na szerokosci i troche za wysoki, ale właśnie jego uzywam
    - 85 1.8 z normalnie założoną osłoną, trochę luźno
    - 50L z normalnie założoną osłoną, troche ciasno na szerokosc i za wysoki futerał

3
    - 135L z normalnie założoną osłoną pasuje idealnie
    - 70-200 2.8 z osłoną załozoną odwrotnie pasuje na wcisk a bez osłony jest troszeczke luzno
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 13-07-2010 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Czy na zdjęciu to pas Lowepro S&F Light Belt?

Mi to wygląda na mekko http://www.fotto.lublin.pl/index.php...ther&itemid=66

Czy ktoś widział jeden i drugi??

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

tak to było lowepro
    mekko na żywca nie widziałem
    mekko wygląda inaczej
    http://www.mekko.net/photobag/waisseri.html

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

A ja nabyłem w sklepie z militariami pas "ochroniarski" (tak go określił sprzedawca) i pasi mi bardzo. Ma zapięcie z zabezpieczeniem przed przypadkowym otwarciem a od spodu ma drugi pas mocowany na rzepa. Dzięki temu nie jestem uzależniony od rozkładu mocowań na pasie jak w pokazanych ostatnio, tylko rozkładam sobie pokrowce tam gdzie mi najbardziej pasi mocuje wszystko pasem z rzepem i nic mi się nie przesuwa. Dodatkowym zabezpieczeniem przy zdejmowaniu pasa jest jeszcze ten rzepowy który jest nieco dłuższy (widać przystosowany dla ochroniarzy większym rozmiarem w pasie) więc po rozpięciu pas głónego wszystko jeszcze przytrzymuje rzepowiec i nie ma zagrożenia że przy zdejmowaniu ekwipunku przez nieuwagę coś mi glebnie.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Domyślnie

Posiadam zwykły pas Lowepro i przeszkadza mi brak rozłożonych mocowań. Dobrze, że wersja "Light" ma te sprzączki, mogą się przydać "Deluxe" jest dla mnie za szeroki (przeznaczony jest do większych obciążeń).

PS.

1W
    - T17-50 mały luz z założoną osłoną
    - C85/1.8 - spory luz (na szerokość)

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    niestety luzowanie sie tych pasow to normalka, ja musze co 5 miut poprawiac bo zaczyne ze mnie spadac, zle zrobione jest po prostu mocowanie pasa do klamry
    Nie no ja go nie ruszalem przez 6h wiec nie jest tak zle. I wcale nie spadal.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 20 z 30 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów