-
Pełne uzależnienie
-
-
Coś już napisał
mam c40d tez czasem uzywam bialej kartki a4 na wbudowana lampe jako dyfuzor. dziala spoko, polecam
-
Pełne uzależnienie
-
-
ja używam pojemnika po jugurcie (białego) i pudełka plastikowego po filmie 35 mm. jedno i drugie rozwiązanie całkiem fajne. zmniejsza "wyjarania" spowodowane lampą. zdjęcia stają się bardziej naturalne.
-
Bywalec
Można się bawić w różne dyfuzory (papier, kalka techniczna, część mlecznego abażuru, białej parasolki itp. a jako lustra folii aluminiwej odpowiednio pogiętej, ekranu do montażu za kaloryferasmi itd.). Wszystko rozbija się jednak o zbyt malą moc tej wewnętrznej lampki. Nie można uzyskać zadawalających efektów na odległość powyżej 3,5m. Do tego potrzebna jest silna lampa dodatkowa i odpowiednio dobrany i wyreguluwanu dyfuzor. zasada jest w dodatku taka, że im bardziej rozproszone światło i piękne efekty - tym większa strata świoatła i konieczność stosowania silniejszych lamp.
-
Pełne uzależnienie
Jakos nie mialem czasu zeby sie tym zajac, ogolnie projekt jakis tam powstal, z mocowaniem na goraca stopke ale czasu zabraklo
-
Początki nałogu
a używał ktoś białej skarpetki? (czystej!)
-
Bywalec
Nie używałem ale podobno "serowata" jest lepsza bo lepiej rozprasza tylko trzeba zrobić korekcję bo zażółca.
Uprawnienia umieszczania postów