Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/
1. Nie podoba mi się kadr, przeszkadzają mi te nogi kobiety, nie pasuje mi to. Poza tym mimo, że lubię krzywe kadry, tutaj wydaje mi się on przypadkowy, a nie celowy.
2. Fajne, może wolałbym prostokąt i więcej z tyłu głowy, ale podoba się.
3. Zdjęcie fajne, ale gdyby nie nazwa wątku nie wiedziałbym, że to ślubne, w albumie pewnie jako część całości pasuje, ale jako pojedyncze zdjęcie w kategorii ślubne nie odpowiada (ale powtarzam, jako zdjęcie może być, aczkolwiek uwagi: lepiej gdyby widać było odbicie twarzy modela w lusterku, bałagan w kadrze czyli fragment marynarki, albo więcej albo mniej, żelazko itp.)
Jak dla mnie 1 super i 2 też, chociaż przydało byś więcej tyłu głowy . 3 nie bardzo
2 naprawdę fajna
1. Nie podoba mi się, nie bardzo wiem co jest tematem tego zdjęcia. A może go po prostu i zwyczajnie nie rozumiemWygląda trochę na tak zwany "ślepy strzał".
2. Pasuje mi i to na tyle, że nie zastanawiam się co można by zrobić lepiej. Zawsze można coś zrobić lepiej.
3. Jak dla mnie bardzo sympatycznie. Że nie widać, że ślubne? Każde ślubne jest częścią cyklu. Zdjęcie modelki w sukni ślubnej wcale nie musi być ślubnym. A bałagan w kadrze jest tu moim zdaniem podkreśleniem ciasnoty i pewnej prowizorki "kącika kosmetycznego". Te, zdaniem konradc, zbędne elementy według mnie są tu dopełnieniem. Chociaż, gdyby na tym krześle zamiast marynarki był welon, albo jakiś inny atrybut panny młodejOdbicie twarzy w lusterku też by pewnie nie zaszkodziło, ale fotograf ślubny nie powinien przeszkadzać w przygotowaniach.
Ostatnio edytowane przez Biperek ; 12-11-2008 o 16:38
Pozdrawiam
Marek/Biperek
1 ciekawe, ale wyprostuj.
2 mi sie kompletnie nie podoba.
3 fajne, ale koniecznie w kontekscie albumu, a nie solo. z jednym "ale": w lusterku powinno byc odbicie twarzy.
p.s. nigdy nie mialem KOMPLETNIE nic wspolnego ze zdjeciami slubnymi, wiec ten gatunek oceniam bardziej jako odbiorca, niz jako fotograf.
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne
IMHO pierwsze krzywe, drugie bardzo fajne, trzecie nieciekawe (może gdyby w lusterku było widać oczy/usta kobiety). Co osoba to inne opinie![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Ad vocem: Jakby w lusterku fotograf widział twarz (oczy lub usta) panny młodej, to owa nie mogłaby się zwyczajnie umalowac, bo by nic nie widziała- przynajmniej z takiej perspektywy fotografa
- Zdjecie mi sie podoba
Ogolnie, to pokazales trzy zdjecia ze slubu, nad ktorymi juz kilka osob debatuje, a nie pokazales w sumie ani razu mlodej pary w calej krasie i okazalosci. Nie pokazalaes pana młodego, a młodej pani widzimy tylko plecy i twarz za welonem
Nieźle, nieźle. Fajne operujesz szczegółami.
3 zdjęcie powinno mieć widoczne twarz i nie ma tłumaczenia, że się nie umaluje, to jest foto ślubne i moim zdaniem twarz jest tu istotnym elementem i tyle, ale to moje zdanie.
najbardziej podoba mi się pierwsze.
faktycznie tło jest dosyć krzywe (nie znoszę ukośnych "kadrów"), ale z tymi nogami na pierwszym planie - ciekawy pomysł i udane wykonanie.
drugie, niby ok, ale jakoś... nie zachwyciło mnie zbytnio.
trzecie, za dużo się dzieje jak dla mnie. poucinane krzesła, stołek - jakby lekki bałagan.