Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [mariush] Koty

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Ło matko Szóste jest genialne
    Na świat spoglądam przez armatę...

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

szóstka wymiata.. nie.. ten kot wymiata!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    szóstka wymiata.. nie.. ten kot wymiata!
    Jeśli chodzi o płeć to kotka

(skąd wiesz? po kolorze, tylko kotki są trikolorkami tak jak tylko kocury są rude - nie mylić z kremowym, mówię o ogniście rudym kolorze! No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Wiedziałem że ostatnie bardziej wam podpasują bo są z canona, a nie z olympusa ;-)
    Absolutnie. (przynajmniej nie mnie) Mi ostatnie bardziej podchodzą przez lepsze uchwycenie tematu (jakby nie patrzeć - kota) Cztery pierwsze są dla mnie zbyt ogólne, podchodzace pod swojego rodzaju reportaż* z serii "co robią koty, jak nie ma ich w domu", przy czym koty zajmują tutaj w kadrze jeden okreslony punkt, a resztę stanowią elementy krajobrazu miejskiego. Dlatego nie ma to nic wspólnego ze sprzętem, choc i tak wiem, że to byl żart i nie wziąłem tego powaznie do siebie:-)

*Chyba złe skojarzenie z tym reportarzem, ale tak to jak na mnie wyglada:wink:

Nie można sie dziwić, że wyszystkim najbardziej podoba sie #6, bo kotka jest niewątpliwie urokliwa, choć znajdą sie pewnie puryści skarżący się na przepały i i nienajlepszej kondycji podłogę:wink:

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

(skąd wiesz? po kolorze, tylko kotki są trikolorkami tak jak tylko kocury są rude - nie mylić z kremowym, mówię o ogniście rudym kolorze! No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)
    ... nie mam wiecej pytań..
    ale jak mi się coś przypomni, to raczej nie ulega watpliwości, kogo będe gnębił o info..:-P
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Respect!
    Na świat spoglądam przez armatę...

Domyślnie

Rispekt x2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

szacun!
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

No Mariusz!
    Dopiero teraz sobie złożyłam autora kotów i chorwackich pejzaży... Masz fankę!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)
    Dodam, że gen trójkolorowości jest genem letalnym i jedyne (nieliczne) przypadki żywych kotów trójkolorowych płci męskiej w polskiej medycynie weterynaryjnej udokumentowano krótko po ich urodzeniu - zawsze jednak były bardzo słabiutkie, albo obciążone ciężkimi wadami genetycznymi, niezdolne do przeżycia okresu noworodkowego. Zwykle, o ile się w ogóle poczną - giną już w łonie matki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Kotka córki coś takiego zmajstrowała:[Kotka pers tricolor, tata czarny swiatowiec].Jedno
    z kociąt to własnie samczyk tricolor.Kotka troskliwie opiekujaca sie kociakami,tego malca wynosiła z gniazda i porzucala.Np.zostawiała wewn, szafy.No ale córka ma charakterek i
    czuwała nad kociną walcząc z uporem kotki,dokarmiając itp. Dwa kociaki trafiły do nas,[mamy trzy]dwa do przyjaciół dzieci a kot Filon... zostal z mamą kotką u córki.Tajemnicę
    zachowań kotki wyjaśniL córce weterynarz.Tego trzeciego koloru jest niewiele.Ot plamka na łapce ale podobno starczy.Filonek jest poteżnym zdrowym kotem ale tylko
    z postury.Z zachowań, to nie.Np,sypia w umywalce [nawet gdy otworzyć wodę się nie ruszy ].Wszystko robi po swojemu.Moze dlatego koty takich odrzucają zreszta czy tylko koty

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów