:-D dzięki bardzo - to faktycznie duża frajda dogadać się z drugim człowiekiem za pomocą obrazu... W każdym razie mi tymi zdjęciami sprawiłeś przyjemność. Że nie wspomnę o dedykacji...

VII - zapisałabym się do Ciebie na lekcje z pejzażu w BW... Świetny klimat, który na dodatek znam, bo żeglowałam tam kiedyś...

VIII - O wilku mowa Obrazek dla żeglarza, jak z japońskiej ryciny - high key w kolorze! Podzieliłeś co prawda kadr na pół horyzontem i choć wadzi mi to zawsze, tu - nie wiedzieć czemu - nie. No i jachcik - piękny! Wyobrażam go sobie z rozpiętym grotem i lataczami na bukszprycie!

IX - Raj tak właśnie wyobrażałam sobie raj, gdy byłam dzieckiem - mnóstwo zieleni, wodospadów i jeziorek do nurkowania. Do tych wyobrażeń brakuje mi jeszcze drzewek pomarańczowych. Piękne zdjęcie, ładnie naświetlone, nieprzekoloryzowane. Nie mam w pracy PSa żeby sprawdzić, ale jestem pewna, że ma wzorcowy histogram (żeby nie było, że nie zwracam uwagi na technikę)

Dzięki Mariusz!

PS: Ciekawa jestem dalszej rzymskiej numeracji... Miałam z tym kłopot w szkole - jest szansa i tu się czegoś nauczyć