Witam! jestem poczatkujący w temacie cyfrowych lustrzanek, mam pytano do bardzej doświadczonych.Wrzucam fotki w RAW (rozszerzenie CR2) jak również JPEG w programie DPP.Poprawiam wyostrzam itp.i DPP wyświetla jeden i drugi format superek w porównaniu do plików wyjściowych różnica jest znaczna(chodzi o ostrość).Kiedy zapisuję JPEG to przy wyświetlaniu przez zwykłą przeglądarkę Windowsa XP juz jest "kicha" tak jakby nie wyświetla już tych poprawek.
I w związku z tym pierwsze pytanko: w jakim programie wyświetlać fotki RAW(CR2) na kompie (np.jako pokaz slajdów),ewentualnie JPEG ale z poprawkami?
próbowałem infranviev ,wyświetla ale straszliwie wolno,prawie wiesza kompa choć mam w miarę "silny" sprzęt.Canonowski zoombrowser tez pokazuje bez poprawek.
Jak to będzie wyświetlać jak wrzucę fotki na płytę i wyświetlę na stacjonarnym odtwarzaczy DVD?
i najważniejsze, jak to jest z wywołaniem w zakładzie fotograficznym,czy jakl zaniosę w formacie RAW(CR2) to mi wywołają i to już poprawione czy tylko JPEG i czy też zobaczy poprawione?
z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za przydługi wywód.