Pokaż wyniki od 1 do 10 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    No właśnie, że nie! O ile w części zdjęć ruszaniem suwakami w LR otrzymasz zdjęcie identyczne jak te z NXa o tyle w innej części zdjęć nie otrzymasz efektów jak z NXa, no może jak pomęczysz się Bóg wie jak długo nad zdjęciem. Mam zbyt duże doświadczenie z plikami NEF pod NXem i LRmem by móc zaakceptować Twoje tezy. Podobnie jak czytam porady by pod D700 utworzyć sobie profile 5D i zdjęcia z D700 będą takie jak z 5D lub na odwrót. Bzdura - owszem 10 zdjęć na 100 takich może i będzie, charakterystyka matryc poszczególnych producentów to coś więcej niż jedynie profile kolorystyczne. W zależności od warunków zdjęcia będą się różniły i podobnie jest z LR i NXem - tylko malutka cząstka zdjęć będzie taka sama.

pozdrawiam świątecznie
    Co nie? Cały czas tłumaczę, że to przez Nikona, a nie przez ACR bo nic poza nikonowskim softem nie odczytuje ustawień RAWa. Ty piszesz o tym czy da się uzyskać takie samo zdjęcie grzebając w ACRze, ale co to ma do tego co ja napisałem? Przecież wszystko co napisałem jest zgodne z prawdą - to kwestia dwóch plików zapisanych w NEFie, a nie problem Nikona jak wcześniej pisano. To czy można tak samo poustawiać wszystko w ACRze to całkiem inna sprawa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    To moja pierwsza wypowiedź na tym forum, co nie znaczy, że jestem całkowitym żółtodziobem w dziedzinie fotografii. Ale ad rem, jak to mówili starożytni Rzymianie. Nikon ma lepszy autofokus, a Canon ma lepszą matrycę. I to właściwie wszystkie najważniejsze różnice. Dlatego reporterka woli Nikona (tj. większa ich część) a artyści, którzy liczą na jakość pojedynczych zdjęć Canona. Na pewno nie jest podsumowanie 68 stron wątku, ale rozmawiałem na ten temat z zawodowym (prawdziwym) fotografem prasowym i jest to pełna kwintesencja rozmowy.
    Ale uogólniłeś. A co z wysokimi ISO?
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 25-12-2010 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów