Strona 61 z 84 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastiano Zobacz posta
    Nie mozna jednoznacznie stwierdzic czy lepszy 5d II czy D700.
    Eee tam, można. Ogólnie lepsze jest D700. Poza kolorami i gumami w każdym chyba aspekcie jest lepsze. Ergonomia to sprawa osobnicza, bo dla mnie to jest kółko pod kciukiem i możliwość zmiany iso prawą ręką, ale rozumiem że ktoś może lubić inaczej.

Dlaczego, tez sie zastanawialem, ale odpowiedz uzyskalem od klientow, - bo zdjecia kodaka sa takie cieple (zoltawe), wiec zamiast walczyc z przyslowiowa zołcią, moze lepiej ja zaakceptowac i przyjąć jako bonus.
    Jest tylko mały problem - kolory nie są ciepłe, bo to nie jest kwestia niepoprawnego balansu bieli. Ten zafarb powoduje, że skóra wygląda jak u chorego człowieka. Dziękuję za taki "bonus" :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Eee tam, można. Ogólnie lepsze jest D700. Poza kolorami i gumami w każdym chyba aspekcie jest lepsze. Ergonomia to sprawa osobnicza, bo dla mnie to jest kółko pod kciukiem i możliwość zmiany iso prawą ręką, ale rozumiem że ktoś może lubić inaczej.

Jest tylko mały problem - kolory nie są ciepłe, bo to nie jest kwestia niepoprawnego balansu bieli. Ten zafarb powoduje, że skóra wygląda jak u chorego człowieka. Dziękuję za taki "bonus" :-)
    Byc moze bedzie to jakis problem w okreslonych warunkach, ale po kilku zdjeciach ktore widzialem i ktore zrobilem, nie zauwazylem problemu "dziwnej skóry"

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Mi nie chodziło o to, że zawiniło d700, tylko fakt, że fotograf z takim sprzętem dał ciała.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Mi nie chodziło o to, że zawiniło d700, tylko fakt, że fotograf z takim sprzętem dał ciała.
    Niestety zabrzmiało to trochę inaczej .OK,nie ma co dyskutować.Jak widać każdy wie swoje.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Poczytałem wątek i łapy mi opadły od komentarzy to cacy a to be... ech ludzie weźcie sobie zajęcie znajdźcie, ręce opadają
    Ale co jest nie tak? Czego tu się spodziewałeś?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Dulak - swoja treścią nic nie wnosisz. Znajdź sobie lepiej jakieś zajęcie bo z Twoich postów dopiero nic nie wynika...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

I w ten oto sposób, ożył jeden z najbardziej onanistycznych wątków na tym forum...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Hehe
    Jak fotograf p...da, to z każdej puszki mu ET wylezie
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Dziwna skóra

Cytat Zamieszczone przez bastiano Zobacz posta
    Byc moze bedzie to jakis problem w okreslonych warunkach, ale po kilku zdjeciach ktore widzialem i ktore zrobilem, nie zauwazylem problemu "dziwnej skóry"
    Bastiano, obejrzałem Twoje zdjęcia ślubne i z NY - są wspaniałe, ja pewnie nigdy takich nie zrobię. Moim jednak zdaniem, poza bardzo nielicznymi wyjątkami, skóra wygląda bardzo nienaturalnie. Twarze są marchewkowo - żółte, zdjęcia z NY są fioletowo - niebieskie, jest problem z bielą, jest problem z czernią. Nie powinienem tak pisać, bo widzę tylko obrazki w niskiej rozdzielczości, ale moje doświadczenia z D700 pokrywa się z tymi obserwacjami. Mam wspaniale naświetlone, kontrastowe i ostre pliki, ale jak koryguję kolorystykę zdjęcia tak by ludzka skóra na pierwszym planie byłe naturalna, to leci mi dugi plan, biele w zieloności, czernie w niebieskości. Jak z kolei "robię " na biele, to mam czystą biel, ale twarzyczki marchewkowe. Generalnie, jak chcę jakoś wypośrodkować "aby wyglądało", to wniosek jest taki : nikon daje nieciekawą biel, w zasadzie nie ma czystej bieli. Uwielbiam ergonomię Nikona, obsługę itp., ale jakość pliku pozostawia wiele do życzenie. Nie rozumiem jak można twierdzić, że D700 i 5DII dają porównywalnej jakości obrazy. Patrzę i widzę przepaść w rozdzielczości i naturalności odwzorowania. Czy naprawdę nie widzicie tych "białych" otoczek wokół portretowanych osób ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A może jednak byłaby szansa ustalić jakiś sensowny termin i miejsce spotkania przedstawicieli Canon Board obojga systemów i wykonać serie zdjęć modela/modelki ; potem zasadne byłoby wrzucić na serwer pliki tak by każdy zainteresowany mógł się wypowiedzieć. Niech rozgorzeje dyskusja !
    Ostatnio edytowane przez ERR ; 02-06-2010 o 12:01 Powód: Automerged Doublepost
    5D + (50):1.4 + (85):1.8 + 580II

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Widzę coś dyskusja nagle się urwała gdy ktoś zaproponował coś konkretnego w celu sprawdzenia i oceny tych dwóch kontrowersyjnych korpusów o których tyle się mówi na każdym forum a szkoda b o może takie spotkanie rozwiało by wszelkie wątpliwości ...

Strona 61 z 84 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów