Strona 57 z 84 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Powiem wam, ze ostatnio robil koles foty w szkole, d700+ 24-70.... dzis zobaczyłem odbitki.. jakaś porażka, mam zieloną twarz a nie przypominam sobie bym mial ochote wymiotować, co smieszne wiekszość jestniebieska albo zółta. Oświetlenie: dwie studyjne lampy Nie śmiem oceniac po jednej odbitce nie mniej jednak wylada tragicznie.
    Spytaj 'kolesia' w jakim labie fotki wołał - będziesz wiedział którego uniknąć

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Powiem wam, ze ostatnio robil koles foty w szkole, d700+ 24-70.... dzis zobaczyłem odbitki.. jakaś porażka, mam zieloną twarz a nie przypominam sobie bym mial ochote wymiotować, co smieszne wiekszość jestniebieska albo zółta. Oświetlenie: dwie studyjne lampy Nie śmiem oceniac po jednej odbitce nie mniej jednak wylada tragicznie.
    Po prostu - koleś był gówno nie fotograf. To taki pstrykacz jakich wielu się zrobiło ostatnimi czasy. Kupił sobie sprzęt i stwierdził, że jest już fotografem, a pewnie nawet poprawnie nie potrafi zdjęcia naświetlić, a tym bardziej prawidłowo go obrobić.
    Nawet jeśli wyjdą z puszki brzydkie kolory, to PS lub LR zawsze przyjdzie z pomocą. w 90% źle zrobione zdjęcie zdjęcie można doprowadzić do stanu używalności....w 10% najlepiej przekonwertować na B&W - trzeba tylko umieć

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

maly przyklad na to co daje 5D II
    kadr z filmu:

i pozniejsze zdjecie.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Pewnie robił je jakiś amator myślący że kupi sobie wypasioną puszkę + szkło i będzie profi.D700 naprawdę nie ma tu nic do rzeczy...nawaliła ta persona kukająca w wizjer .Postproces pewnie też poległ dlatego efekty jakie masz na odbitce powodują efekt wymiotny
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu

Domyślnie

Tez mnie bawia takie komentarze ze z d3/d700 to jest obrazek tragedia ale z canona 5d to jest juz ho ho ho. Zwykle siane sa albo przez osoby ktore nie maja pojecia jak zrobic takie porownanie albo przez ludzi lubiacych przepisywac tego typu nie za madre teksty.

Uzależniony

Domyślnie

Bez przesady, dwa dni temu uzyskalem podobny efekt z 5dmkII przy uzyciu lamp studyjnych, bylo zielone tlo, przez niedopatrzenie zostawilem AWB, jpg prosto z puszki wygladal fatalnie.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

U nas w szkole tez robił jakiś koleś z D700 i 24-70 i podobnie, gdy zobaczyłem odbitke, to myślałem, że sie załamie. Mogli mi dać te foty do zrobienia. Dodam, że ten u nas nie miał żadnych lamp, więc miał łatwiej.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    U nas w szkole tez robił jakiś koleś z D700 i 24-70 i podobnie, gdy zobaczyłem odbitke, to myślałem, że sie załamie. Mogli mi dać te foty do zrobienia. Dodam, że ten u nas nie miał żadnych lamp, więc miał łatwiej.

No to może byś pokazał prawidłowo naświetloną przez siebie fote bo ino gadacie gadacie a nic z tego nie wynika
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    No i co przez D700 znowu to tak wyglądało?Przestańcie trollować bo się słuchać nie da.W 100% to wina najsłabszego ogniwa które wali w jpg, zdjęć nie ''dotyka'' i oddaje taką manianę trzepiąc z ludzi kasę.

Sam mam teraz D700 (miałem 5D + jasne stałki) i nie dam sobie powiedzieć,podczas obróbki uzyskuję takie same efekty co z 5D.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Pozazdrościć umiejętności obróbki, lub cierpliwości (lub obu).
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 57 z 84 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów