Strona 53 z 84 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Swego rodzaju ciekawostką jest spora powściągliwość w wyrażaniu opinii na temat sprzętu, przez tych, którzy robią naprawdę dobre zdjęcia. Zupełnie jakby sprzęt im w tym nie przeszkadzał.
    sa ludzie ktorzy potrzebuja sprzetu by robic zdjecia.. oraz sa ludzie ktory by robic zdjecia potrzebuja sprzetu ... niby to samo ale roznica jakby kolosalna..
    pierwsi po prostu biora do reki aparat jaki maja pod reka i robia..
    drudzy dokad nie zbiora wszystkiego, co przynajniej w ich mniemaniu najlepsze, nie moga robic zdjec.. tyle ze pozniej ustawiaja tryb auto i sie dziwia ze z kompakta mieli to samo 8)
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Mam znajomego, który kupił D700 i 24-70 f/2.8
    Od zakupu robi zdjęcia w trybie Auto i JPEG...prosił mnie bym mu pokazał co można z tym sprzętem zrobić....
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    drudzy dokad nie zbiora wszystkiego, co przynajniej w ich mniemaniu najlepsze, nie moga robic zdjec.. tyle ze pozniej ustawiaja tryb auto i sie dziwia ze z kompakta mieli to samo 8)
    http://www.photographybay.com/2009/1...-keep-in-mind/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    jak ktoś nie widzi różnicy między d700 a 5d2 to jeszcze nie dorósł do takiego sprzętu.

wybrałbym 5d2, a miałem d700
    ja chyba nie dorosłem - możesz mi wypunktować te zasadnicze różnice stawiające 5D MKII nad D700 ? Tylko bez banałów typu megapiksele proszę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tylko bez banałów typu megapiksele proszę...
    Banałów, dobre. Może porozmawiamy o czymś poważniejszym, naprzykład o gumie i kleju?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony

Domyślnie

No i co z tymi gumami? Bo nie powiesz mi chyba, że odklejające się gumy z puszek ( oczywiście nie wszystkich) mają być podstawą do wytoczenia twierdzenia, jak to kolega określił: "niedorośnięcia do zauważenia różnic w tych puszkach" ..?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No tak... Jak primabalerina baletu narodowego zobaczy fotografa, któremu z obiektywu zwisa gumowy farfocel, to zamiast machnąć potrójne salto z obrotem i wylądować w ramionach partnera, wyląduje ze śmiechu w dekoracjach po ledwie niedociągniętym szpagacie... Wtedy powiedzenie "Złej baletnicy przeszkadza..." nabierze silniejszej wymowy...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    w Polsce musisz zaplacic VAT, nie ma wyjscia. Niestety nie mozna czekac na sprzedaz, bo to moze nigdy nie nastapic
    Zapomniałeś, że są dwie kategorie rozliczania VAT. Jedna, jesli towar zakupiony traktowany jest jako "towar handlowy". Wtedy Twoje rozumowanie ma sens.
    Druga, jeśli towar zakupiony, traktowany jest "na potrzeby wlasne firmy" ew. "dobro inwestycyjne". Wtedy twoje rozumowanie traci sens.
    A tutaj chodzi o tą drugą kategorię rozliczenia VAT. Wtedy ten Vat można odliczyć i nawet wystąpić do US (jesli Vat został odprowadzony) o jego zwrot... ze wszystkimi tego konsekwencjami.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zapomniałeś, że są dwie kategorie rozliczania VAT. Jedna, jesli towar zakupiony traktowany jest jako "towar handlowy". Wtedy Twoje rozumowanie ma sens.
    Druga, jeśli towar zakupiony, traktowany jest "na potrzeby wlasne firmy" ew. "dobro inwestycyjne". Wtedy twoje rozumowanie traci sens.
    A tutaj chodzi o tą drugą kategorię rozliczenia VAT. Wtedy ten Vat można odliczyć i nawet wystąpić do US (jesli Vat został odprowadzony) o jego zwrot... ze wszystkimi tego konsekwencjami.
    To sa wszystko odliczenia, o ktorych przeciez napisalem, ze mozna odliczac VAT tak jak kupowaloby sie w Polsce. Nie ma jednak sytuacji, w ktorej kupuje netto w unii i zapominam o vacie jakby go nigdy nie bylo, czyli automatycznie zakup netto w unii nie staje sie zakupem brutto, zawsze trzeba sie z niego rozliczyc/zaplacic w Polsce, a wlasnie o takim zakupie bez VATu napisal Skipper.
    Ostatnio edytowane przez 1foto ; 15-12-2009 o 09:22

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Tak, VAT trzeba rozliczyc zawsze. Z tym, że "fizycznie" wraca on do firmy więc nie ma większego znaczenia. A to nie wynikało z Twojej wypowiedzi.
    Jest jeszcze pojęcie zwrotu VATu dla podróżujących, który otrzymuje sie na granicy przy wyjeździe z daną rzeczą z kraju, w którym sie to zakupiło. Oficjalnie nalezy taki zakup zglosic na Polskiej granicy i rozliczyc cło i VAT, wg naszych stawek. Ale z tym to juz rożnie bywa
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 53 z 84 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów