Strona 50 z 84 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Sam robię to w ten sposób, że staram się zawsze mieć podpięty tele-zoom, zakładając że zwierzak przy zmianie lensu zdąży mi uciec, a krajobraz nie.
    Chyba zrobił się OT
    Łups, rzeczywiście czas zmykac. Zaraz sie zjawią modowie i postawią nas do kąta
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

W takim razie dlaczego nie 2 obiektywy: jeden szeroki, a drugi 100-400?
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Dobra, najwyżej dostaniemy po łapach

Szeroki kąt na pewno się przyda, 100-400 też. Ja bym wziął jeszcze jakieś macro na węże:wink: I chociaż co prawda nie posiadam, to jednak myślę, że 5d dałby sobie z tym wszystkim radę

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    wiesz tak naprawde przez pryzmat czasu patrzac.. a mam dosc spore doswiadczenie z tym forum.. to nie jestem przekonany czy on to naprawde chce kupic..
    zestawienie wypowiedzi typu "cena nie gra roli" z tanszymi badz co badz obiektywami, wyglada mi raczej na chcec pogadania z nudow o sprzecie jak rzeczywistym zamiarze kupna choc mam nadzieje iz sie myle
    poza tym leci przez kraj gdzie ceny sprzetu sa chyba najnizsze na swiecie.. wracajac moze dokupic cokolwiek z tej listy a na wyjazd zabral bym tylko dwa zoomy i to wszystko, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma czasu mieszac stalkami a "zoom nozny" tez sie srednio sprawdza w trudniejszym terenie
    Nie mierz wszystkich swoją miara. Jestem w średnim wieku ok 50 l. Posiadam swoją firmę i stać mnie na to. Poza tym wliczę sobie w koszty i odliczę VAT

Uzależniony

Domyślnie

No to skonczmy już dylemat Twojego podróżniczego wyboru bo ciągnie się to już od 8 stron i robi się nudne. Dostałeś już masę podpowiedzi co do zoomów jakie by Cię zadowoliły i pewnie wybierzesz coś idealnego dla siebie.
    A jeśli cena i waga nie grają roli to powtórzę swoją propozycję z małym, niewielkim dodatkiem - D700 + 24-70AFS + 200-400AFS. Będzies przeszczęśliwy.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 13-12-2009 o 23:54

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No to skonczmy już dylemat Twojego podróżniczego wyboru bo ciągnie się to już od 8 stron i robi się nudne. Dostałeś już masę podpowiedzi co do zoomów jakie by Cię zadowoliły i pewnie wybierzesz coś idealnego dla siebie.
    A jeśli cena i waga nie grają roli to powtórzę swoją propozycję z małym, niewielkim dodatkiem - D700 + 24-70AFS + 200-400AFS. Będzies przeszczęśliwy.
    Wielkie dzięki. Ale ja tego wątku nie ciągnę. A jak nudne to nie czytaj. Możę innym się przyda. Przecież to forum otwarte. Serdecznie pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Nie sądzę, że się przyda jeśli wyleci do kibla za jeden wielki OT. Sam też widzę nie wiesz czego szukasz - jeszcze wczoraj chciałeś wyłącznie zoomy bo stałek nie lubisz, dziś już widzę w planach 2 stałki i zoom... z wątku w którym trwa głównie dyskusja o wyborze dla człowieka , który sam nie wie czego chce raczej nikt się niczego nie dowie - prędzej mu się bardziej popieprzy w głowie
    Poza tym takich dylematów jakie szkła zabrać w podróż było tu już na pęczki a to chyba nie o tym wątek prawda?
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-12-2009 o 00:59 Powód: literówki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie sądzę, że się przyda jeśli wyleci do kibla za jeden wielki OT. Sam też widzę nie wiesz czego szukas - jeszcze wczoraj chciałeś wyłącznie zoomy bo stałek nie lubisz, dziś już widzę w planach 2 stałki i zoom... z wątku w którym trwa głównie dyskusja o wyborze dla człowiek , który sam nie wie czego chce raczej nikt się niczego nie dowie - prędzej mu się bardziej popieprzy w głowie
    Poza tym takich dylematów jakie szkła zabrać w podróż było tu już na pęczki a to chyba nie o tym wątek prawda?
    Do tej pory wydawało mi się, że forum jest po to, między innymi, by poradzić się bardziej doświadczony kolegów i wyciągać odpowiednie wnioski. Jak bym wiedział jaki sprzęt będzie dla mnie najbardziej odpowiedni to bym tu nie pisał.
    BTW i Ty również mi pomogłeś w wyborze i będzie to D700. Wielkie dzięki.
    Ostatnio edytowane przez gama ; 14-12-2009 o 00:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta
    Do tej pory wydawało mi się, że forum jest po to, między innymi, by poradzić się bardziej doświadczony kolegów i wyciągać odpowiednie wnioski. Jak bym wiedział jaki sprzęt będzie dla mnie najbardziej odpowiedni to bym tu nie pisał.
    BTW i Ty również mi pomogłeś w wyborze i będzie to D700. Wielkie dzięki.
    Jeszcze wczoraj byl to 5D MKII
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Problem polega IMHO na tym, że tak na prawdę to jest bardzo niewielka różnica co kupi ktoś niezarobkowo zajmujący się fotografią. Obie te puszki dają olbrzymie możliwości jakie jeszcze kilka lat temu dawał... no właśnie tu nawet trudno znaleźć odpowiedniki. Ja gdybym stał przed takim wyborem to chyba bym się skupił na wyborze systemu (szkła) i ewentualnie gałkologii.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 50 z 84 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów