Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
W takim razie dlaczego nie 2 obiektywy: jeden szeroki, a drugi 100-400?
Alex
--------------------------
5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L
Dobra, najwyżej dostaniemy po łapach
Szeroki kąt na pewno się przyda, 100-400 też. Ja bym wziął jeszcze jakieś macro na węże:wink: I chociaż co prawda nie posiadam, to jednak myślę, że 5d dałby sobie z tym wszystkim radę![]()
No to skonczmy już dylemat Twojego podróżniczego wyboru bo ciągnie się to już od 8 stron i robi się nudne. Dostałeś już masę podpowiedzi co do zoomów jakie by Cię zadowoliły i pewnie wybierzesz coś idealnego dla siebie.
A jeśli cena i waga nie grają roli to powtórzę swoją propozycję z małym, niewielkim dodatkiem - D700 + 24-70AFS + 200-400AFS. Będzies przeszczęśliwy.
Ostatnio edytowane przez nowart ; 13-12-2009 o 23:54
Nie sądzę, że się przyda jeśli wyleci do kibla za jeden wielki OT. Sam też widzę nie wiesz czego szukasz - jeszcze wczoraj chciałeś wyłącznie zoomy bo stałek nie lubisz, dziś już widzę w planach 2 stałki i zoom... z wątku w którym trwa głównie dyskusja o wyborze dla człowieka , który sam nie wie czego chce raczej nikt się niczego nie dowie - prędzej mu się bardziej popieprzy w głowie
Poza tym takich dylematów jakie szkła zabrać w podróż było tu już na pęczki a to chyba nie o tym wątek prawda?
Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-12-2009 o 00:59 Powód: literówki
Do tej pory wydawało mi się, że forum jest po to, między innymi, by poradzić się bardziej doświadczony kolegów i wyciągać odpowiednie wnioski. Jak bym wiedział jaki sprzęt będzie dla mnie najbardziej odpowiedni to bym tu nie pisał.
BTW i Ty również mi pomogłeś w wyborze i będzie to D700. Wielkie dzięki.
Ostatnio edytowane przez gama ; 14-12-2009 o 00:57
Problem polega IMHO na tym, że tak na prawdę to jest bardzo niewielka różnica co kupi ktoś niezarobkowo zajmujący się fotografią. Obie te puszki dają olbrzymie możliwości jakie jeszcze kilka lat temu dawał... no właśnie tu nawet trudno znaleźć odpowiedniki. Ja gdybym stał przed takim wyborem to chyba bym się skupił na wyborze systemu (szkła) i ewentualnie gałkologii.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner