Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Nie bedziesz mial wielkiej roznicy pomiedzy 35 i 50 mm.
    jesli juz to:

5D MKII:
    24 mm f/1.4L II USM
    50 mm f/1.4
    70-200 F/4 IS

Naprawde sugeruje wziac 70-200 ze stabilizacja. Jest to najnowszy z serii 70-200 i najbardziej ostry, ma stabilizacje, ktora SUPER ci sie przyda. Genialny obiektyw.
    to nie ma byc koncert zyczen a zestaw na wyjazd
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMA Zobacz posta
    D700 z 24-70. Ten zoom deklasuje Canona brutalnie.

Tijaaa - szczególnie jakością wykonania .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to nie ma byc koncert zyczen a zestaw na wyjazd
    Wiem, ale ilosc elementow sie nie zmienila wzgledem tego, co napisal autor.

Wiec co jest nie tak?

Poza tym.....autor napisal, ze nie bedzie siedzial w pustyni 2 tygodnie zplecakiem, a bedzie przemieszczal sie samochodem od miejsca do miejsca.

A po drugie....smiem pzypuszczac, ze zestaw bedzie uzywany i po wyjezdzie tez:-)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Wiem, ale ilosc elementow sie nie zmienila wzgledem tego, co napisal autor.

Wiec co jest nie tak?

Poza tym.....autor napisal, ze nie bedzie siedzial w pustyni 2 tygodnie zplecakiem, a bedzie przemieszczal sie samochodem od miejsca do miejsca.

A po drugie....smiem pzypuszczac, ze zestaw bedzie uzywany i po wyjezdzie tez:-)
    wiesz tak naprawde przez pryzmat czasu patrzac.. a mam dosc spore doswiadczenie z tym forum.. to nie jestem przekonany czy on to naprawde chce kupic..
    zestawienie wypowiedzi typu "cena nie gra roli" z tanszymi badz co badz obiektywami, wyglada mi raczej na chcec pogadania z nudow o sprzecie jak rzeczywistym zamiarze kupna choc mam nadzieje iz sie myle
    poza tym leci przez kraj gdzie ceny sprzetu sa chyba najnizsze na swiecie.. wracajac moze dokupic cokolwiek z tej listy a na wyjazd zabral bym tylko dwa zoomy i to wszystko, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma czasu mieszac stalkami a "zoom nozny" tez sie srednio sprawdza w trudniejszym terenie
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 13-12-2009 o 20:17
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Może. Któż to wie. Ja zawsze jestem takiego zdania, ze latwiej jest wydac 20.000 PLN na sprzęt, niż zarobić. Ale.....:-)
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem dylemat czy d700 czy 5D. Dwukrotnie bylem w Australii czysto turystycznie i dwukrotnie żałowalem, że nie mam zakresu ogniskowych 8-600 mm. Najlepiej w jednym, nie za ciezkim, super ostrym zoomie i obojetnie jakiego producenta. . Nie wyobrażam sobie, żebym miał targac staloogniskowe obiektywy + jakieś zoomy. Pierwsze 3 tygodnie pobytu, czlowiek jest tak podjarany, że strzela foty wszystkiemu, co zobaczy i najchętniej równocześnie landszaft i makro. A wieczorem przed lustrem zastanawia się skąd czarny makijaż wokół jednego oka. Ciągła zmiana obiektywów juz po 2 dniach stałaby sie męczarnią.
    Jeśli mialbym dziś robić zakupy od zera, do Australii pojechalbym z 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM jako podstawowe szklo + ew. jakieś ultraszerokie + ew. cos okolo 300 mm + lampa + filtry + lekki, mały statyw.

I kompletnie nieistotne mi się wydaje, czy Nikon czy Canon. A do samolotu na długie prawie 30 godzin, wziąłbym dobra książkę na temat kompozycji.

Bedzie wiekszy pożytek i lepszy efekt.

Jeśli tylko 24-70 to na pewno ZBYT często będzie po prostu za krótko.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 13-12-2009 o 21:02
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Z drugiej strony, trudno jest zwiedzać Australię bez samochodu, do którego można wrzucić praktycznie nieograniczoną liczbę sprzętu. Jeździ się tam wygodnie, więc jedyny problem przy zmianach obiektywów, to piaski pustyni i deszcze na Północy kraju. To zupełnie inne zwiedzanie niż trawers. Sam szykuje się właśnie do wyprawy przez dżunglę z plecakiem i kilkoma kilogramami sprzętu foto. Kupiłem szelki, futerały, szmery bajery. Tylko, po założeniu tego wszystkiego na siebie sam się boję, czy da się w tym poruszać przez 8-10 godz dziennie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Zgoda, jesli mamy zamiar skupić się na krajobrazach, Koala lub Humbakach. Ale trudno bedzie szybko reagowac sprzętem, akurat, nieszczęśliwie znajdujacym się w bagażniku, lub zamknietym na suwak w torbie, kiedy nagle przebiegają przez drogę kangury, emu, albo leci nad głową para Rozel Królewskich, a spod nóg uciekaja prześliczne jaszczurki.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

No sprzęt trzeba mieć zawsze pod ręką, to fakt. Zresztą sam nie targam ze sobą stałek, bo to nie wygodne i w sytuacjach, które przytoczyłeś zoom jest praktyczniejszy. Sam robię to w ten sposób, że staram się zawsze mieć podpięty tele-zoom, zakładając że zwierzak przy zmianie lensu zdąży mi uciec, a krajobraz nie.
    Chyba zrobił się OT

Zablokowany

Domyślnie

to zostaje podpięcie półtorakilogramowego 28-300mm

Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów