Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Przy grzebaniu w menu niekoniecznie, bo az tak szybko nie czytam co w tym menu napisane. A na pamięć sie go nie uczę. W ogóle mało w nie wchodzę. Wszystko co potrzebne i tak mam na wierzchu na guzikach.
    To tak samo jak ja .

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Hmmm... Tak sobie przeglądam ten wątek i dochodzę do wniosku, że Canon to musi być jakaś strasznie marna firma, a jej marketingowcy powinni dostać nobla z psychologii tłumu...
    Nie po prostu część osób źle wybrała system .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to raczej body daje lampie info o odleglosci
    lampa ma wspomaganie AF-i mi to wspomaganie źle działa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Hmmm... Tak sobie przeglądam ten wątek i dochodzę do wniosku, że Canon to musi być jakaś strasznie marna firma, a jej marketingowcy powinni dostać nobla z psychologii tłumu...
    i to niestety prawda, przykladami w ostatnim czasie sa np 5D2, puszka nic nie warta za ktora ludzie sie prawie zabijali, placac za nia prawie 10 tys zł i wymieniali stare 5D na te nowe, ktore prakycznie niczym sie nie rozni

kolejnym przykladami sa 50D i 7D, ludzie placa kase za gorsza jakosc zdjec
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ludzie!! Czemu jeszcze nie kupiliście wszyscy Nikona, albo Sony? Chętnie odkupię kilka obiektywów według wartości deklarowanej w tym wątku... A i skoro 5D2 jest taki marny, to też chętnie odkupię w cenie złomu. Chyba że ktoś będzie wyrzucał, to proszę żeby delikatnie i żeby przysłał mi na priva gdzie i kiedy...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 05-12-2009 o 15:07
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    puszka nic nie warta
    bez przesady
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

Chodziło mu o to, że nie warta takiej kasy.Pojęcie względne, ja się już nie irytuję na ceny - bo i po co? Jak potrzebuję to i tak kupię, obojętnie ile muszę wywalić - vide 14-24 nikkor. Obie firmy w pewnym momencie poszły w nieco inną stronę. Canon wypracował dobrą, niskoszumną matrycę 5d i spoczął na laurach. Nikon, który wciąż szukał sposobu na ten segment zaszachował Canona d700 i dobił obiema D3. Bo dziś niestety Canon nie ma nic w odpowiedzi na ten strzał - tak wiem, na wiosnę 1d4 i potem 1ds4 - ale jeszcze ich nie ma.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Każda chyba firma coś pieprzy i nie ma ideałów bo wtedy na czym by zarabiali, ja tam ciesze się piąteczką i robię foty, znam ograniczenia i bolączki systemu ale nauczyłem się z nimi żyć
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

Pewnie, od tego mamy prawo wyboru. Dodam nieśmiało, że (to już po zakupie) nikon ma taki system ofertowy w ramach Nikon Pro, że to też dla osoby zawodowo trudniącej się foto jest ogromnym plusem. Ja rejestruje się w poniedziałek (potrzebne są kopie legitymacji prasowych i sprzęt uznany przez NP za ,,pro''). Bonusy? Błyskawiczny serwis - max 72 godziny, po 24h od dostawy diagnostyka, 10 procent rabat, raz w roku gratis pełne czyszczenie. To nie są bzdury. Ale to tylko tak delikatnie nadmieniam.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 05-12-2009 o 18:44

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pewnie, od tego mamy prawo wyboru. Dodam nieśmiało, że (to już po zakupie) nikon ma taki system ofertowy w ramach Nikon Pro
    No to czekamy na sprawozdanie jak to wygląda w praktyce
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Smile

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    [...] Bonusy? Błyskawiczny serwis - max 72 godziny, po 24h od dostawy diagnostyka, 10 procent rabat, raz w roku gratis pełne czyszczenie. To nie są bzdury. Ale to tylko tak delikatnie nadmieniam.
    Sekta jakas?

Zycie pokaze, serwis to ludzie, a jacy sa to mozna poczytac na obu forach. Oby sprzet sie nie sypal, bo o to chyba chodzi.

Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów