Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Mnie wkurza w d700 wybór pkt. AF tym dziadowskim kółkiem. Opóźnia. Dla mnie to duża wada.W jedynkach robiłem to dwoma kółkami i wszystkie pkt obsługiwałem błyskawicznie.
Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
wlasnie to napisalem. brak joja w d700 przeszkadza mi bardzo......
Wybieranie pola AF to dla mnie jedna z największych przewag ergonomicznych w nikonie D700, (bardziej jak możliwość zaprogramowania guzika Lock). W D3 nie jest tak wesoło ze zmianą AFa w pionach, bo kciuk jest daleko od wybieraka. Rozwiązanie z canona było dawniej w nikonie, np gdy sie uzywało gripa w D200 i to było (dla mnie) fatalne nawet przy tylko 11 punktach. Zdaje się, że wyższe body można sobie tak ustawić, ale absolutnie ja nie chce tak pracować. Po drugie: wyobraźcie sobie chodzenie kółkiem po 51 punktach AFa.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
.No, też zauważyłem A przy okazji - D700 ma elektroniczną poziomicę, ale czy potwierdza, że się równo trzyma aparat?
pion i poziom widać na LCD i w wizjerze. Jak jest idealnie poziomo zmienia sie kolor kreski na dużym LCD.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
Fajnie byłoby - gdyby wzorem potwierdzenia AF - to potwierdzało kąty proste.
Chodzi o sygnalizację dźwiękową - to chyba nie ma. Wizualnie - tak.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Twój poziom nie skłania mnie do jakicholwiek polemik kolego. Na forum jesteś krótko,.
Miałem z kims o identycznym loginie styczność na forum nikona. Tam było jeszcze gorzej i o ile pamiętam kolega dostał bana (choć nie ode mnie), bardzo zasłużonego.