Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Potwierdzam. W Mk III jest nieco gęściej, a przez 24-105/f4 widać każdy piksel.
    Zarówno aparat jak i obiektyw wzięte pierwsze z brzegu (przy tym w aparacie kalibracja AF 0/0).
    Też potwierdzam - ten zestaw też mi pracował znakomicie pod kątem ostrości. Do tego robiłem paskudny pod względem światła koncert w ciemnym kinie i na prawdę trudno mieć jakiekolwiek zastrzeżenia. Jedynie to beznadziejny zawód z trybem S w marku trzecim.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    D700 radzi sobie świetnie. Bardzo dobrze naświetla i trafia, jak już pisałem. W mojej ciemnej kuchni po zmroku przy świetle żarówki padał już 1ds2 i 5d - nie trafiały. Ten czort d700 trafił każdą klatę.
    No, a jak gdzieś pisałem, że AF w starych jedynkach kiepsko mi się sprawdzał w ciemnicy to próbowano mnie zjeść i posypać solą .

BTW: himi - świetny model
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dziwne rzeczy prawicie .... reasumujac 5d2 wogole do czegokolwiek sie nadaje ??
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    dziwne rzeczy prawicie .... reasumujac 5d2 wogole do czegokolwiek sie nadaje ??
    do mówienia że się go ma,do filmowania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Noooo... nie znam 5D2, ale jeśli tak samo jak on, "do niczego nie nadaje się 1D3", to...
    W mojej ciemnej kuchni po zmroku przy świetle żarówki padał już 1ds2 i 5d - nie trafiały. Ten czort d700 trafił każdą klatę.
    Pies drapał świetny AF w D700 - ale Młodemu nie gasiłeś światła specjalnie do testów przy odrabianiu lekcji?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-12-2009 o 21:32
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

Dlatego ja włażę w nikona...Też z obawami i oporami, ale różnica na plus dla nikona mnie przekonała. 5d2 jest ok, tak jak 5d1 (zostawiam sobie), ale AF ma jaki ma.

Model to syn, nie cierpi być fotografowany...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    do mówienia że się go ma,do filmowania
    masakra ... to jedyne slowo jakie mi na usta pada ... HIMI czy tylko dla AF przechodzisz na nikona ??
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

Nie - ale musze mieć przynajmniej jedną puszkę z pewnym AF. Zostawiam sobie canonowską piątkę i stałki. Sprzedaję zooma 16-35 (bo chcę 14-24), a 35L myślę zastąpić 24L na 5d.

Zablokowany

Domyślnie

a 35L myślę zastąpić 24L na 5d.
    albo zbierać i wciągnąć 14mm f/2.8 L II USM

Zablokowany

Domyślnie

Po co - jak na d700 zapnę 14-24...Pod warunkiem, że sprzedam 16-35IIL - a kupiłem je niespełna 2 tygodnie temu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    albo zbierać i wciągnąć 14mm f/2.8 L II USM
    Zbierać na to szkło według mnie nie warto. Jak się ma żeby je kupić od ręki to tak ale zbierać to rzeczywiście lepiej w tej sytuacji na D700 +14-24.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów