Może tak: ?![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Himi, a jak się ma af d700 do ds2? :>
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4
Zwalony egzemplarz 24-105 ?
Nie trafiłem na takiego,który choćby trochę dorastał do mojego 50/1,4.??:
Mówię to z całym przekonaniem,wybierałem dla siebie egzemplarz spośród kilku - mój kumpel ze szkolnej ławki ma sklep ze sprzętem foto,więc wybierałem tak,jak sułtan w haremie. Finał był taki,że odpuściłem sobie 24-105 i upolowałem ostrego 24-70.
Zaś pozostały fakt, o nie najlepszym zachowaniu pod światło jest znamienny dla właściwie wszystkich zoomów z przedziału standard,niezależnie od tego,czy ma czerwoną obrączkę,złotą,czy też bez.
Generalnie,postacie pod światło wyglądają,jak grubo obrane ziemniaki,kartofle,pyrki,grule,itp.-stosownie do regionu
Dlatego też,m.in. rozważam całkowitą rezygnację z zoomologi na rzecz stałek.
Na podstawie tych zdjęć, można jedynie powiedzieć z całą pewnością,że profil kolorystyczny był zasadniczo biegunowo różnie ustawiony w tym dwóch puchach. W Nikonie podbita saturacja,w Canonie na odwrót,bądź ustawiony picture style na neutral i do tego źle dobrany balans bieli (trupiozielona skóra),ekspozycja też na lekkim minusie.To wszystko powoduje,że w takiej konkurencji zdecydowanie bardziej podobają się zdjęcia z Nikosia,ale z wyżej wymienionych powodów.
Jestem pewien,że gość testuje szkło : murki,cegiełki![]()
Po kilku dniach zabawy widzę, że AF nikona jest pewniejszy. Trafia niemalże 100 na 100 co wprawiło mnie w lekki szok. Mam dziwną szklarnię (nie moja, podobnie jak d700), bo to taki sobie 50/1,8 i 80-200AFS. Tele jest bardzo porządny, ale ja planuję nikona zupełnie do innych zastosowań. Ma na nim latać albo 14-24, albo 24-70 i być może lepsza 50-tka, może sigma. Wciąż nie podjąłem decyzji, ale ds2 już raczej odpadł z wyścigu. D700 ma zdecydowanie lepsze iso - 6400 daje się używać dobrze naświetlone. Ogarnięcie wszystkich ficzerów zajmie trochę czasu. Strasznie żałuję, że mam okazję do swobodnych testów puszki, a nie mam dostępu do szkła, które chciałbym na nim mieć...
Służę: No, też zauważyłemA przy okazji - D700 ma elektroniczną poziomicę, ale czy potwierdza, że się równo trzyma aparat?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dobre![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-12-2009 o 20:13 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...