Strona 27 z 84 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Domyślnie

oj z tego co się orientuje a chyba mam racje (poprawcie mnie jeśli się mylę) to tylko 7D ma taka funkcje no i oczywiście 1-dynki. Co do wyboru, to do czego ci ten sprzęt potrzebny na czym ci zależy bardziej itp. Tu i tu masz FF nie wiem jak jest z Af u nikona, w 5D jest ogólnie nie za ciekawie. kolory podobno Nikon ma za bardzo podrasowane, a 5 ma wychwalany obrazek( mam 5DMKI i to fakt). Szumy a właściwie ich brak to już prawie legenda. Zaznaczam, że wypowiadam się jako użytkownik 5, Nikona znam słabo, ale chyba canon ma mimo wszystko większy wybór dobrych szkieł no i co nie jest bez znaczenia sa cenow bardziej przystępne no może nie wszystkie ale niektóre.
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Domyślnie

Jakie zdjęcia? - no cóż robię wszystkiego po trochu. Raczej spokojna fotografia. Portret. Szukanie kadru, żadne latanie i trzepanie 10 k/s za zającem

Uczę się w szkole filmowej i potrzebuję czasem aparat. W d700 nie ma filmów a czasem trzeba coś jeszcze nakręcić.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    no i oczywiście 1-dynki.

Taa, te to faktycznie wbudowaną lampę mają nieziemsko wypasioną .

Kup piątkę, do filmów nic lepszego nie ma aktualnie w tej cenie. No i do powyższej fotografii też da radę.

Btw - Gdzie studiujesz?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-11-2009 o 22:57

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CEX Zobacz posta
    A drugie pytanie techniczne, w D90 używając lampy SB-900 mogłem ją stawiać w innym miejscu na statywie i wyzwalać błyskiem wbudowanej lampy na d90. Jak to się robi z Canon EOS 5D Mark II ????
    dokupuje się sterownik ST-E2:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...1&modelid=8304
    http://canon-board.info/showthread.php?t=15130

a wcześniej zapoznaje się z regulaminem forum, zwracając uwagę na pkt 4 i 5.
    http://canon-board.info/announcement.php?a=3
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

jesli nie zalezy ci bardzo na tych filmach kup d700 w przeciwnym razie 5d mk2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta

Taa, te to faktycznie wbudowaną lampę mają nieziemsko wypasioną .

Btw - Gdzie studiujesz?
    Mea culpa źle się wyraziłem, chodziło mi o sterowanie zew. lampą bez potrzeby użycia ST-2 ( czy jakoś tam)
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

No ale takie cuda ma jedynie 7d, w jedynkach bez st-e2 też się nie obejdzie. Może w nowym Dsie.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Może w nowym Dsie.
    nie wierzę.
    Skoro nie ma w 1D IV ,to i w Ds IV bym się nie spodziewał.
    Zresztą jak by to miało wyglądać? w body bez kukułki musieliby wbudować emiter IR.

IMHO łatwej byłoby udostępnić bezprzewodowe sterowanie przy pomocy dowolnej lampy EX, bo skoro nawet taka 220EX potrafi wyemitować przedbłysk dla E-TTL, to i przedbłyski dla sterowania bezprzewodowego dałaby radę i IMHO jest to tylko kwestia softu w aparacie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Mea culpa źle się wyraziłem, chodziło mi o sterowanie zew. lampą bez potrzeby użycia ST-2 ( czy jakoś tam)
    Jak pisal gwozdzt nie da sie. W canonach jak narazie tylko 7D moze sterowac zewnetrznymi lampami. Zeby 5D MK II to robil to potrzebuje ST-E2 lub Pocket Wizard albo inne ustrojstwa. W nikonach masz wbudowany tzw "commander" i on zalatwia sprawe w Canonach tego nie ma (poza 7D).

Domyślnie

Do spokojnej fotografii nie ma jak Piątka... Nikon jest taki bardziej opancerzony i wyczynowy w sensie biegania za zającem...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Strona 27 z 84 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów