Strona 24 z 84 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Coś już napisał

Domyślnie

jasne. tylko wyraziłem opinie o zdjęciach, które mnie by nie przekonały do przesiadki z Canona na Nikona.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Trochę dziwne te kolory, na moim monitorze wyglądają nieco fioletowo.
    Osobiście nie podobają mi się.
    Jednak wszystko mozna zobaczyc jak sie chce
    Ja dalej twierdze ze ciezko wybrac z blin tescie pomiedzy 5d 85L i d700 i 85 1,4. ( z tymi samymi profilami)

To kupuj same szkła 5,6 i ciemniejsze. Podobne odczucia ma wiele mam weselnych i babć. ,,Coś fotograf do d... bo wujki nieostre''.
    tez zaswsze mozna przymknac jasne do tej wartosci. nie trzeba kupwac

Jedyne co mi się źle u Trampka ogląda to ten układ galerii, ale to nie wina body ani szkieł tylko programu w którym wygenerował zdjęcia!!!A może to ja mam za mały monitor?
    chcialem zeby nie bybly jak znaczki pocztowe. co do galerii do wszystko w zrodle strony.

hint: ctrl i scroll wszystko naprawi
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 18-09-2009 o 19:31
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Ja dalej twierdze ze ciezko wybrac z blin tescie pomiedzy 5d 85L i d700 i 85 1,4. ( z tymi samymi profilami)
    Pod warunkiem sprowadzenia wszystkiego do wspólnego mianownika pt. Adobe standard, który IMHO skórze dobrze nie robi.

hint: ctrl i scroll wszystko naprawi
    Zobacz sobie, co ten twój hint robi w Firefoksie... Za poziome galerie to ja bym twórcom wsadzał kaktusa w niewymowną, niech poczują co to brak ergonomii ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Pod warunkiem sprowadzenia wszystkiego do wspólnego mianownika pt. Adobe standard, który IMHO skórze dobrze nie robi.
    My sie chyba nie rozumiemy. [w galerii ktora widzisz ("goscie) d700 ma zainportowany profil canona 5d "portret" zobacz. chyba nie powiesz ze skora w tej galieri ma "dobrze nie zrobione"... co do adobe standard to sie zgadzam kiepsko to wyglada

Zobacz sobie, co ten twój hint robi w Firefoksie... Za poziome galerie to ja bym twórcom wsadzał kaktusa w niewymowną, niech poczują co to brak ergonomii ;-)
    nie rozumiem. co robi? pomniejsza zdjeca bo o tym pisalem. co do galerii poziomych to mam zdanie odwrotne i tyle. w internecie jesli juz w galeriach/portfoliach zdjecia sie stykaja bokami to wlasnie w ten sposob, nigdy ni biegna pionowo. blogi to co innego.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 18-09-2009 o 20:01

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dokładnie .
    Czornyj kiedyś pokazywał co się da zrobić z plikami z D3 i jak je doprowadzić do wyglądu tych z 5D także to gadanie o kolorach jest mocno oparte na exifach . Jak się ich nie zna to sprawa nie robi się już tak jednoznaczna 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

My sie chyba nie rozumiemy. [w galerii ktora widzisz ("goscie) d700 ma zainportowany profil canona 5d "portret" zobacz. chyba nie powiesz ze skora w tej galieri ma "dobrze nie zrobione"... co do adobe standard to sie zgadzam kiepsko to wyglada
    Prawie dobrze, ja tam bym trochę tego czerwonego jednak zdjął. Wydaje mi się troszkę za bardzo agresywny, ale z obrazkiem ze swojej 40stki też tak często robię. A może to mój monitor? W prawdzie przyzwoity, ale niekalibrowany.

nie rozumiem. co robi? pomniejsza zdjeca bo o tym pisalem.
    Wydawało mi się, że u ciebie ctrl+wheel scrolluje w poziomie, bo chyba głównie o brak sensownego przewijania kółkiem myszy się rozbija.

co do galerii poziomych to mam zdanie odwrotne i tyle.
    DGCC, nie mniej jednak dla przeciętnego człowieka jest to dosyć nienaturalne.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czornyj kiedyś pokazywał co się da zrobić z plikami z D3 i jak je doprowadzić do wyglądu tych z 5D
    pokazal cos odwrotnego raczej - jak doprowadzic kolory z 5D do poziomu d3. a to nie to samo
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    pokazal cos odwrotnego raczej - jak doprowadzic kolory z 5D do poziomu d3. a to nie to samo
    to samo

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    DGCC, nie mniej jednak dla przeciętnego człowieka jest to dosyć nienaturalne.
    Można się spierać czy jest to naturalne.
    Dla przeciętnego skomputeryzowanego człowieka i rolki myszki może jest to nienaturalne. Natomiast prawdziwe albumy papierowe ogląda się od lewej do prawej I chyba to nawet ładniej wygląda, ale to już kwestia indywidualna.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

to samo
    ale ja nie pisze o obrazku z lightrooma/CameraRaw
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Strona 24 z 84 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów