Nie kupi, to prawda. Jednakże kompakt tym bardziej moim zdaniem nie podoła. Poza tym już w zeszłym roku na wakacje zabrałem kompakt i bardzo tego żałowałem, nie ma żadnego porównania z lustrzanką jeśli chodzi o komfort pracy i wygodę użytkowania. Nie, kompakt zdecydowanie odpada.
Masz rację, ja cały czas myślę o pełnej klatce stąd za naturalne przyjąłem, że rozmawiamy o Dsie, a nie "zwykłym" D. Wszystko się zgadza, różnica taka jak mówisz. Za 600 funtów mam jedną elkę, nie trzy, ale to i tak różnica mieć jedną a żadnej, prawda? Poza tym ten mnożnik 1,3x mnie zniechęca, zwłaszcza przy zdjęciach we wnętrzach i krajobrazowych. Choć z perspektywy trwałości korpusu z pewnością 1ka byłaby lepsza... Ech, tak to jest, jak się wejdzie na forum maniaków...Uwaga ze wszech miar słuszna, ale skąd Ty bierzesz te ceny???
Dziś kupiłem Amateur Photographer, tam jest dużo reklam i ceny jak byk: 5DMkII - 2099 funtów, 1DMkIII - 2699funtów.
Róznica wynosi zatem 600 funtów (na ebayu zapewne można dostać 1DMkIII jeszcze taniej - nie wiem, nie sprawdzałem, nie moja liga).
To powiedz mi, gdzie jest taka promocja, żeby za 600 funtów kupić sobie 3 zoomy L, warte koma circa 3000 funtów? No i lampę za ponad 200 funtów do tego? Bo już się ustawiam w kolejce!
Tobie się pomylił 1DMarkIII z 1DsMarkIII, wtedy by się zgadzało... :-D
Ale ja proponuję dużo tańszą i IMO sensowną dla zasobnego globtrottera opcję.
Pozdrawiam