Strona 2 z 84 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Będzie ciężko. Dwa tygodnie - raczej tylko wchodzi w grę ktoś kto nie zarabia takim sprzętem albo ma korpusy zastępcze i ma ochotę na testy. Nie wiem czego się też spodziewasz po takim porównaniu?

Wchodzi też prozaiczna kwestia zużycia migawki trochę na cykanie bez sensu. Do tegu używanie aparatu przez kogoś kogo się zupełnie nie zna. Szczerze mówiąc nie wiem czy bym poszedł na takie coś?

Na koniec wreszcie jest to propozycja dla kogoś z żółtego obozu więc koniecznie daj taki anons tam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na koniec wreszcie jest to propozycja dla kogoś z żółtego obozu więc koniecznie daj taki anons tam.
    Przecież dał...

A propozycja w sumie ma sens, bo jak rozumiem kolega chce raczej przetestować nieuchwytne czyli jak mu by Nikon "leżał".
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony

Domyślnie

Porównanie jak najbardziej sensowne. Tyle że nie wiem, czy nie lepszy pomysł aby spotkac się z nikoniarzem zawodowo pracującym z D700, a więc bardzo dobrze znającym tę puszkę, tak jak Ty swoją. Pogadać, ustalić zasady i razem porobić te same ujęcia.

Wreszcie, dwóch szczęśliwych zawodowców ciekawych porównania nie musi sobie ani nikomu udowadniać, że jego system jest leprzy Dlatego wierzę w takie porównanie.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Wreszcie, dwóch szczęśliwych zawodowców ciekawych porównania nie musi sobie ani nikomu udowadniać, że jego system jest leprzy Dlatego wierzę w takie porównanie.
    Przecież tu nie chodzi o udowadnianie tylko zapewne chęć przesiadki na N jeśli obrazek i sama puszka koledze przypasuje.Czyż nie tak kolego Maćku? Sam się zastanawiam wiec bardzo mnie ciekawi takie porównanie.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Taki mam plan. bede patrzyl przede wszystkim pod katem slubow. Zrobie pare portretow jpg i RAW. Licze szczegolnie na N 85 /1,4 zeby go porownac z 85L.
    robilismy z Niedźwiedziem takie porownanie. co najszczególniej Cię interesuje?

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    .. co najszczególniej Cię interesuje?
    z którego są lepsze zdjęcia?
    Wini

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Przecież dał...

A propozycja w sumie ma sens, bo jak rozumiem kolega chce raczej przetestować nieuchwytne czyli jak mu by Nikon "leżał".
    Dał? Ale w formie takiego wątku jak tutaj? Bo to chyba bardziej tam ma sens (nawet w kontekście tego co piszesz dalej). Nie sądzę żeby tutaj była nadmierna liczba użytkowników tej puszki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    z którego są lepsze zdjęcia?
    ;-)

pod względem optycznym - w każdej kategorii którą bralismy pod uwagę: ostrość, kontrasty, bokeh, a nawet praca pod światło - Lka jest wyraźnie lepsza; ostrzejsza, bardziej kontrastowa, z kremowym bokehem. dla mnie różnice są niemałe i zamiany 85L na 85N bym nie przeżył.

atomiast af nikona - rewelacja: w punkt i błyskawicznie.

edit: porównywaliśmy też 50L - nieco abstrakcyjnie, ale z czym innym, jeśli nie z nikorem 50/1.4.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 12-11-2008 o 23:27

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

e tam - wyjdzie pewnie, że kolory są zupełnie różne, ale za cholerę nie można powiedzieć, które lepsze i całe forum podziel się na dwa obozy...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony

Domyślnie

Dlatego najlepiej, aby taki temat zaczynać od pokazania zdjęć porównawczych, a dopiero potem toczyć dyskusję. W przeciwnym razie koniec tej debaty jest łatwy do przewidzenia
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Strona 2 z 84 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów