hehe dobre
3 i 4 Canon, 5 - nie jestem pewnien ale chyba tez Canon, 1 i 2 Nikon
fajna zabawa![]()
Canon FF
Poczekam na inne propozycje i odpowiem![]()
2. i 4. to Nikon, reszta Canon![]()
Ja obstawiam wręcz odwrotnie...1,2 Canon 3,4,5 Nikon:-D
Co można wygrać![]()
Dobra, pewnie można tak długo, ale:
1. Nikon d700
2. Canon 5d mark1
3. Nikon d700
4. Canon 1 DS mark2
5. Nikon d700
Zdziwionych pozdrawiam![]()
swietne przyklady.
niech zdjecia kolegi KMA + moj mini test D700 vs. 5DII zamkna raz na zawsze buzie teoretykom fotograficznym, ktorzy twierdza, ze 5D jest "lepszy" od D700
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=135150&page=5
a juz szczegolnie mam nadzieje ze te przyklady dadza do myslenia teoretykom fotograficznym, ktorzy nie maja do pokazania zadnych zdjec poza portretami swoich najblizszych /w szczegolnosci dziecka itp/ robionych topowymi puszkami oraz obiektywami.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tudziez zdjecia przy kotlecie oraz widoczki z podrozy ;]
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 31-03-2010 o 00:03 Powód: Automerged Doublepost
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
no cóż, może i jestem teoretyk, ale mam przy tym przyjemność pracować od kilkunastu miesięcy na dwóch systemach równolegle i wciskanie pierd na podstawie kilku sampelków w fajnym świetle o tym, że różnic niet to sprawy dla starych marynarzy. różnice są - ogromne. w dużej mierze do ogarnięcia w postprocesie - ale raz, że nie do końca, a dwa - robota z nefem zajmuje mi 4 razy więcej czasu niż z cr2.
O to to to. Piękne światło to jedno i tutaj faktycznie może być ciężko odróżnić systemy, ja się pogubiłem na tych powyższych fotkach, ale spróbujcie porównać zdjęcia wykonane w ciemnym kościele - tutaj już wizualnie po zdjęciach można puchy odróżnić w mig. Ja mam podobne spostrzeżenie co Pan Adam, tzn praca na plikach Nikona zajmowała mi kilkukrotnie więcej czasu niż obróbka plików z Canona. A doświadczenie w Fotoczopie posiadam całkiem niezłe, D700 miałem sporo czasu.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Obstawiam: 1,3,4 - Canon; reszta Nikon