Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mimo że całym sercem jestem przy C to jeżeli miałbym postawić tylko na jedne zestaw body + szkło to wybrałbym D700 + 24-70 ostatnio porobiłem nim kilka fotek i ostrość jest poza zasięgiem C.

Jednak 5D mkII dynamika zdjęć dalej mnie zaskakuje tak samo jak krecenie filmów do którego jak większość byłem sceptyczny.
    a w Australii taki bajer jak kręcenie filmów z body będzie przydatny, otóż przy mało dynamicznych scenach film nagrany w HD pozwala na wycinanie klatek i mamy genialne foty !!

Domyślnie

To jest ten problem. Jeśli się wybiera tylko 1 body i 1 obiektyw, to bym wybrał D700 i 24-70. Ale to nie jest takie proste. Canon ma genialny obiektyw - 70-200 F/4 IS. Nikon nie ma takiego i to dla mnie zmienia wszystko.

Wiec zaczalem od najbardziej waznej rzeczy - jaki zestawobiektywow jest dla mnie krytyczny i juz wtedy wybralem body.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    a w Australii taki bajer jak kręcenie filmów z body będzie przydatny, otóż przy mało dynamicznych scenach film nagrany w HD pozwala na wycinanie klatek i mamy genialne foty !!
    da się tak żeby zdjęcie było w miarę dobre?-masz może taką fotę (klatkę) ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    To jest ten problem. Jeśli się wybiera tylko 1 body i 1 obiektyw, to bym wybrał D700 i 24-70. Ale to nie jest takie proste. Canon ma genialny obiektyw - 70-200 F/4 IS. Nikon nie ma takiego i to dla mnie zmienia wszystko.

Wiec zaczalem od najbardziej waznej rzeczy - jaki zestawobiektywow jest dla mnie krytyczny i juz wtedy wybralem body.
    A ten http://www.fotorimex.pl/product.php/...ikkor_af-s.htm
    bardzo ustępuje cannonowi?

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta

Światłem owszem.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    idąc dalej tym tokiem myślenia-po co kupować lustrzankę-jak można kompakta z jakimś mega zoomem optycznym...
    byles kiedys w interiorze? lub w ogole na jakiejkolwiek ekspedycji? nie mowie o wczasach ale takim prawdziwym wyjezdzie backpackerskim czy nawet ekspedycji samochodowej?
    chlopie tylko 2 zoomy w dwoch zakresach dla FF 24-70 oraz 70-200, ten ostatni w przypadku Canona najlepiej w wersji F4 z IS..
    kilogramy i brak miejsca jest zabojczy, to co malo wazy czy nie przeszkadza kiedy sie podjezdza autem na plener gdzies na miejscu, zaczyna ciazyc kiedy musisz sie z tym bujac miesiac i dluzej tak ze sobie sprawy nie zdajesz..
    przerabialem to na sobie wielokrotnie.. skonczylo sie na jezdzeniu tylko z dwoma zoomami bez gripa, i wiekszoscia osprzetu ktory normlanie wydawal sie niezbedny

z dwoch wymienianych wzial bym Nikona, ale nie ze wzgledu na jakosc AF czy inne aspekty, a uszczelki i solidnosc korpusu. tak jak piach potrafi wszedzie wlezc to sie wierzyc nie chce i zadna opowiesc tego nie odda.. to trzeba przezyc, a piatka to jednak bardziej studyjny sprzet jak wyparawowy
    nie wiem do konca jak charakter bedzie mial gama Twoj wyjazd, ale sprzet na wyprawy dobierac nalezy pod troche innym katem niz zwyklo sie tu robic.
    Kryteria solidnosci, szczelnosci, wagi i objetosci powinny byc podstawowe.. swiatlo obiektywow, AF, ilosc klatek, ISO i inne tego rodzaju aspekty sa tu troche mniej istotne, bo co komu po rewelacyjnym sprzecie jesli sie najnormalniej w swiecie zepsuje gdyz nie wytrzyma trudow podrozy..
    a sugerowany kompakt dosc zlosliwe przez kolege to aurat tez nieglupi pomysl, najlepiej seria G ale jako drugi aparat bo nie wszedzie z lustrem sie da wejsc nie wzbudzajac sensacji i nie sciagajac na siebie klopotow

jesli lecac do Australii masz przesiadke w Singaurze to moze wstrzymaj sie z zakupem w Polsce, bo tam dostaniesz sprzet za jakies 2/3 tego co wydalbys tu na miejscu
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zablokowany

Domyślnie

nie jeżdże na takie wyprawy-jeżdże tylko na wyprawy w siodle i zabieram tylko 5d+24mm-i robię na maxie 1.8-bo ciemno.ale gdybym jechał na jakąś wyprawę-taką foto-zarobkową-brałbym zoomy-a taką dla siebie-stałki-bo jak mawiam-lepiej zrobić kilka zdjęć ********ych niż (...) fajnych

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

pewnie ze stalki sa fajne i ladniejsze fotki mozna nimi zrobic ale by pokryc zakres musial bys miec ich conajmniej 4 do 5..
    nie ma gdzie tego wozic i ile to wazy..
    2 bardzo szczelne zoomy, do tego szczelne body, najlepiej (co zabrzmi dla wielu jak herezja..) z wlasna lampa blyskowa.. dodatkowa bateria w kieszeni.. finito
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    byles kiedys w interiorze? lub w ogole na jakiejkolwiek ekspedycji? nie mowie o wczasach ale takim prawdziwym wyjezdzie backpackerskim czy nawet ekspedycji samochodowej?
    chlopie tylko 2 zoomy w dwoch zakresach dla FF 24-70 oraz 70-200, ten ostatni w przypadku Canona najlepiej w wersji F4 z IS..
    kilogramy i brak miejsca jest zabojczy, to co malo wazy czy nie przeszkadza kiedy sie podjezdza autem na plener gdzies na miejscu, zaczyna ciazyc kiedy musisz sie z tym bujac miesiac i dluzej tak ze sobie sprawy nie zdajesz..
    przerabialem to na sobie wielokrotnie.. skonczylo sie na jezdzeniu tylko z dwoma zoomami bez gripa, i wiekszoscia osprzetu ktory normlanie wydawal sie niezbedny

z dwoch wymienianych wzial bym Nikona, ale nie ze wzgledu na jakosc AF czy inne aspekty, a uszczelki i solidnosc korpusu. tak jak piach potrafi wszedzie wlezc to sie wierzyc nie chce i zadna opowiesc tego nie odda.. to trzeba przezyc, a piatka to jednak bardziej studyjny sprzet jak wyparawowy
    nie wiem do konca jak charakter bedzie mial gama Twoj wyjazd, ale sprzet na wyprawy dobierac nalezy pod troche innym katem niz zwyklo sie tu robic.
    Kryteria solidnosci, szczelnosci, wagi i objetosci powinny byc podstawowe.. swiatlo obiektywow, AF, ilosc klatek, ISO i inne tego rodzaju aspekty sa tu troche mniej istotne, bo co komu po rewelacyjnym sprzecie jesli sie najnormalniej w swiecie zepsuje gdyz nie wytrzyma trudow podrozy..
    a sugerowany kompakt dosc zlosliwe przez kolege to aurat tez nieglupi pomysl, najlepiej seria G ale jako drugi aparat bo nie wszedzie z lustrem sie da wejsc nie wzbudzajac sensacji i nie sciagajac na siebie klopotow

jesli lecac do Australii masz przesiadke w Singaurze to moze wstrzymaj sie z zakupem w Polsce, bo tam dostaniesz sprzet za jakies 2/3 tego co wydalbys tu na miejscu
    - Kompakt tak czy inaczej będzie (żona będzie miała)
    - Co do ciężaru sprzętu to na miejscu nie będzie miało wielkiego znaczenia, gdyż jadę do rodziny i głownie będę poruszał się samochodem
    - Lecę przez Singapur, lecz sprzęt chcę kupić tu gdyż nigdy nie używałem FF i chcę się nieco poduczyć, mam na to dwa miesiące, a cena nie ma znaczenia

Domyślnie

zgadzam się ze wszystkim.

Dlatego napisalem, ze Canon jest bardzo dobry w kontekscie wagi....sporo mniej wazy. Jesli chodzi o wytrzymalosc....to prosze powiedz mi ze ten gosc nie wyprobowal 7D i 5D MKII w Najbardziej brutalnych warunkach:-)
    http://canon-board.info/showthread.p...d=1#post742269

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jesli cena nie ma znaczenia, to D700, 14-24, 24-70, 70-200 VRII.
    Ostatnio edytowane przez ferrari_alex ; 12-12-2009 o 23:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 47 z 84 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów