Pokaż wyniki od 721 do 730 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Te kolory są oddane moim zdaniem bardzo realistycznie i nie wiem czego się czepiać
    Znaczy, że chyba monitorek do kalibracji. A tak na serio, to kolory nie mają być realistyczne (realistyczne, znaczy nudne do wyrzygania) tylko mają się podobać, a w żadym z twoich przykładów kolory mi się nie podobają, wiec albo ten Tamron jest kichowaty, albo masz problemy z obróbką, bo z D300 kolory miałem całkiem znośne (po warunkiem obróbki pod NXem).

Pozdrawiam
    arra
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Subtelne różnice oczywiście są
    Właśnie te różnice mnie wkurzają, akurat na twoim przykładzie są subtelne (choć nie badałem), ale są. Ale nie to jest najgorsze, tylko to że zrobisz fotke w innym świetle i musisz mieć zupełnie inny profil.

Reasumując: Jeżeli uważasz, że da się zrobić profil działający z dowolnym oświetleniem, pod warunkiem ustawienia identycznego WB (np. za pomocą próbnika na wybranym fragmencie fotki)? jeżeli tak, to ja poproszę profil do LR dla 5DII, który daje takie kolory, przejścia tonalne i krzywą jak Sony DSC-R1 out of puszka (czytaj genialne). Mogę ci wysłać 2 dengi lub rawy z obu puszek z tym samym motywem

Pozdrawiam
    arra
    Ostatnio edytowane przez arra ; 29-12-2010 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uprawnienia umieszczania postów