Strona 56 z 84 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Te kropeczki... faktycznie nie wyglądało to ciekawie a zauważalne było już w okolicach 2000-3200.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

mishieck
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Mam znajomego, który kupił D700 i 24-70 f/2.8
    Od zakupu robi zdjęcia w trybie Auto i JPEG...prosił mnie bym mu pokazał co można z tym sprzętem zrobić....

A to ciekawe... Szczególnie, że w D700 nie ma trybu AUTO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Te kropeczki... faktycznie nie wyglądało to ciekawie a zauważalne było już w okolicach 2000-3200.
    moglibyście podlinkowac jakiegoś cropa gdzie one są? Nie wiem o co chodzi. Nie zauważam niczego takiego. Na tak niskich ISO jak piszecie ???

Jak z dyskusji wynika to co kiedys było domena canona stało się domeną nikona. To o czym piszą canonierzy jako o trudnych warunkach to dla nikoniarza dopiero warunki średnie. Trudne warunki dla nikona sa tam, gdzie canonierzy już nie pracują. No może poza posiadaczami 1Dmk4.
    Cytat Zamieszczone przez mishieck Zobacz posta
    No nie ma. Ale tu się można duzo dowiedzieć o cechach D700, których on nie posiada
    Może chodzi o Autoiso i automatykę programową + WB auto? da to w sumie taki tryb auto.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=Jacek_Z;794208]moglibyście podlinkowac jakiegoś cropa gdzie one są? Nie wiem o co chodzi. Nie zauważam niczego takiego. Na tak niskich ISO jak piszecie ???
    Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    jezeli sa trudne warunki, to rozumiem ze sa rowniez trudniejsze?
    oczywiście
    Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    a jezeli trudne warunki to iso3200 f1.4 i 1/30s to w takim razie jakie sa wedlóg ciebie trudniejsze warunki do fotografowania "z reki" ?
    - oczywiscie bez korzystania z wynalazkow typu IS.
    a skąd wynika ten warunek?
    Pytanie jak sobie stopniujesz. Bo można napisać warunki: łatwe, średnie, trudne, bardzo trudne, extremalnie trudne. A jak ci napisze jakie sa trudne, to nie spytasz jakie sa bardzo trudne itd.

Jak z dyskusji wynika to co kiedys było domena canona stało się domeną nikona. To o czym piszą canonierzy jako o trudnych warunkach to dla nikoniarza dopiero warunki średnie. Trudne warunki dla nikona sa tam, gdzie canonierzy już nie pracują. No może poza posiadaczami 1Dmk4.
    No nie ma. Ale tu się można duzo dowiedzieć o cechach D700, których on nie posiada
    Może chodzi o Autoiso i automatykę programową + WB auto? Da to w sumie taki tryb auto.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-03-2010 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fanfoto Zobacz posta
    Mam oba aparaty. D700 ma lepsze iso, reszta to dramat i tagedia kolorystyczna, jeżeli nie potrzeba ci iso, nie ma co sie zastanawiać, chyba że jesteś masochositą lub daltonistą:-D
    To może wrzuć kilka tych dramatycznych fotek z D700, najlepiej z exifem !!! Skoro jest tak dramatycznie kiepski po co go trzymasz ??

ręce opadają jak się czyta niektóre posty to program "auto" to hit :-D

Domyślnie

[QUOTE=Jacek_Z;794208]moglibyście podlinkowac jakiegoś cropa gdzie one są? Nie wiem o co chodzi. Nie zauważam niczego takiego. Na tak niskich ISO jak piszecie ???

Może chodzi o Autoiso i automatykę programową + WB auto? da to w sumie taki tryb auto.
    oczywiście
    a skąd wynika ten warunek?
    Pytanie jak sobie stopniujesz. Bo można napisać warunki: łatwe, średnie, trudne, bardzo trudne, extremalnie trudne. A jak ci napisze jakie sa trudne, to nie spytasz jakie sa bardzo trudne itd.

Cytat Zamieszczone przez mishieck Zobacz posta
    Może chodzi o Autoiso i automatykę programową + WB auto? Da to w sumie taki tryb auto.
    sorry, ale próby poprawiania posta dały dziwny efekt, posty sa teraz dwa, a cytowania złe. A poprawić ich juz nie mogę.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-03-2010 o 22:21 Powód: Automerged Doublepost
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Dopiero zaczyna Awatar k4rni

Domyślnie

ja chciałbym jeszcze podpytać jak się zachowuje piątka(AF) bo do niej się jednak będę skłaniał w słabym oświetleniu np już pod wieczór na mieście czy w ciemnych pomieszczeniach jak nie wiem np kawiarnie ?

Bywalec

Domyślnie

oj strasznie zolto sie zrobilo....

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4rni Zobacz posta
    ja chciałbym jeszcze podpytać jak się zachowuje piątka(AF) bo do niej się jednak będę skłaniał w słabym oświetleniu np już pod wieczór na mieście czy w ciemnych pomieszczeniach jak nie wiem np kawiarnie ?
    w wątku o piątce znajdzie odpowiedz na większość pytań
    Canon FF

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4rni Zobacz posta
    Ten koleś foci nocne życie w Cardiff 5D Mk II + 35/1.4L - i daje radę
    Ups...zapomniałem dać linka:
    http://www.flickr.com/photos/maciejdakowicz/
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 30-03-2010 o 00:09 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Powiem wam, ze ostatnio robil koles foty w szkole, d700+ 24-70.... dzis zobaczyłem odbitki.. jakaś porażka, mam zieloną twarz a nie przypominam sobie bym mial ochote wymiotować, co smieszne wiekszość jestniebieska albo zółta. Oświetlenie: dwie studyjne lampy Nie śmiem oceniac po jednej odbitce nie mniej jednak wylada tragicznie.

Strona 56 z 84 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów