Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Początki nałogu

Domyślnie

Spoko, co czlowiek to opinia bo rownie dobrze przytoczyc mozna na to 10 innych opini przeciwnych ze to w canona nie ma sensu inwestowac. Z Nikkorow to dosc czesto pada 24-70 to fakt ale o 14-24 to nie slyszalem i jednak to jest bez porownania lepsze szklo niz 16-35 a 5dmk2 jest overpriced jesli chodzi o featury w stosunku do d700 nawet jesli ten drugi jest przestarzala konstrukcja. Uzywalem obu systemow i tez wiem co mowie.

Poza tym jak juz mowimy ze cos pada w nikonach to moze od razu warto powiedziec o canonie? Ze co nowa zabawka canona to zjebana? Problemy z AF w 7D, 1dmk3, stary af w 5dmk2, mydlaste 24-70 i 16-35?

Draznia mnie opinie "systemowcow" ze moj canonik to super jest a ten nikon to do ****. Kazdy system na wady i zalety wazne zeby swiadomie zainwestowac w niego.
    Ostatnio edytowane przez Glorf ; 03-12-2009 o 13:36

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    .

Himi o twoich zakupach i idealnych decyzjach wiedzą już chyba wszyscy, więc jak nie masz nic do powiedzenia to masz racje przemilcz
    Twój poziom nie skłania mnie do jakicholwiek polemik kolego. Na forum jesteś krótko, ale swoje mądrości próbujesz forsować niczym wybitny znawca. Popracuj nad komunikacją interpersonalną, bo jesteś w tyle. Trudno cię czasem zrozumieć, ale nie z powodu wiedzy, którą górujesz nad innymi, lecz z powodu aberracji komunikacyjnych. Acha - i odczep się ode mnie raz na zawsze, lej swoje żale i mądrości w pralni. W wątkach merytorycznych sobie podaruj.

To tym, że wg ciebie nikon nie ma dobrych szkieł,świat usłszał dziś po raz pierwszy. Komitet noblowski może się zainteresuje twoim odkryciem epokowym. Walisz frazesami o gumkach i wyższości zakresów. Pokaż mi swoje zdjęcia - nigdzie ich na forum nie ma - wtedy będziesz dla mnie partnerem do rozmów. Teraz trącisz trollem o słabym zakresie werbalnym.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 03-12-2009 o 13:38

Początki nałogu

Domyślnie

Racja, dalem sie wciagnac w dyskusje z trollem, szkoda czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Twój poziom nie skłania mnie do jakicholwiek polemik kolego. Na forum jesteś krótko, ale swoje mądrości próbujesz forsować niczym wybitny znawca. Popracuj nad komunikacją interpersonalną, bo jesteś w tyle. Trudno cię czasem zrozumieć, ale nie z powodu wiedzy, którą górujesz nad innymi, lecz z powodu aberracji komunikacyjnych. Acha - i odczep się ode mnie raz na zawsze, lej swoje żale i mądrości w pralni. W wątkach merytorycznych sobie podaruj.

To tym, że wg ciebie nikon nie ma dobrych szkieł,świat usłszał dziś po raz pierwszy. Komitet noblowski może się zainteresuje twoim odkryciem epokowym. Walisz frazesami o gumkach i wyższości zakresów. Pokaż mi swoje zdjęcia - nigdzie ich na forum nie ma - wtedy będziesz dla mnie partnerem do rozmów. Teraz trącisz trollem o słabym zakresie werbalnym.

Uzależniony

Domyślnie

...zdziwko mnie ogarnęło bo odkąd mam 5dm2 wykonałem nim może 6zdj(nie jestem onanistom) a zlecenia się same sypią bo ma 21 Mpix, że nie wspomnę o filmach reklamowych...
    Pogratulować wprawnego oka - co strzał to pewnie rodzynek

p.s. mój komentarz będzie mniej wyważony - większych bzdur dawno nie czytałem

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pracowałem na 14-24 powiem tylko że 16-35 m2 jest dużo lepszym szkłem.
    http://www.16-9.net/lens_tests/nikon...424_17mm1.html

Proszę o komentarz.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Nie ulega wątpliwości, że szkło Canona w zakresie 25-35 mm jest lepsze
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Mnie wkurza w d700 wybór pkt. AF tym dziadowskim kółkiem. Opóźnia. Dla mnie to duża wada.W jedynkach robiłem to dwoma kółkami i wszystkie pkt obsługiwałem błyskawicznie.
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    wlasnie to napisalem. brak joja w d700 przeszkadza mi bardzo......
    Wybieranie pola AF to dla mnie jedna z największych przewag ergonomicznych w nikonie D700, (bardziej jak możliwość zaprogramowania guzika Lock). W D3 nie jest tak wesoło ze zmianą AFa w pionach, bo kciuk jest daleko od wybieraka. Rozwiązanie z canona było dawniej w nikonie, np gdy sie uzywało gripa w D200 i to było (dla mnie) fatalne nawet przy tylko 11 punktach. Zdaje się, że wyższe body można sobie tak ustawić, ale absolutnie ja nie chce tak pracować. Po drugie: wyobraźcie sobie chodzenie kółkiem po 51 punktach AFa.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    .No, też zauważyłem A przy okazji - D700 ma elektroniczną poziomicę, ale czy potwierdza, że się równo trzyma aparat?
    pion i poziom widać na LCD i w wizjerze. Jak jest idealnie poziomo zmienia sie kolor kreski na dużym LCD.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Fajnie byłoby - gdyby wzorem potwierdzenia AF - to potwierdzało kąty proste.
    Chodzi o sygnalizację dźwiękową - to chyba nie ma. Wizualnie - tak.

Twój poziom nie skłania mnie do jakicholwiek polemik kolego. Na forum jesteś krótko,.
    Miałem z kims o identycznym loginie styczność na forum nikona. Tam było jeszcze gorzej i o ile pamiętam kolega dostał bana (choć nie ode mnie), bardzo zasłużonego.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany

Domyślnie

Ale mówimy o wyborze pkt AF-a sterownikiem z tyłu? To wydaje ci się naprawdę takie praktyczne? Jak odpalam 51 pkt (a tak lubie) to mam sporo mieszania. W 1ds mialem pod palcem wskazującym (kołko przy spuscie) sterowanie poziomymi i tylnym kolem (kciuk) pionowymi. Szło jak burza.Tu wszystko kciukiem, dlatego piszę, że ergonomia mocno srednia.

Domyślnie

Ale mówimy o wyborze pkt AF-a sterownikiem z tyłu? To wydaje ci się naprawdę takie praktyczne?
    tak, właśnie to mi się podoba.
    Opcjonalne sterowanie z kółka (w przypadku podpięcia gripa) mi się nie podobało nawet przy 11 punktach w D200. Wręcz mnie wkurzało i nie używałem tego, już wolałem zmienić uchwyt ręki by jednak sięgac do wybieraka.
    Jak widac to kwestia preferencji. Ale wyobraź sobie zmiane z pionu na poziom i zmiane punktu o kilka pozycji po skosie. W D700 to np trzy wciśnięcia wybieraka w danym kierunku. A z kółka to by było przechodzenie o 20 pozycji i jeszcze trzeba mysleć w która stronę kręcić by było bliżej.
    Nie ma siły, jak canon jeszcze bardziej rozbuduje ilość punktów AF to da taką metodę jaka jest w nikonie. Jest intuicyjniej i szybciej. Szybko sie przyzwyczaisz do tej zmiany.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów