Strona 17 z 84 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Merde - zdjęcia testowe na optycznych! Chyba zrobione ze znajomością warsztatu! I moje amatorskie NEF-y (robione z konieczności - tak kiepskie były jpegi z mojego D70s) z jpegami z 400d, 40d (RAW-y tylko w wyjątkowej konieczności). I chwalę te z Canona...
    To są jpegi, a te obsysają zarówno z Canonów i Nikonów, chociaż z tych drugich bardziej ;-)
    Samplami z optycznych nie należy się zbytnio sugerować, sami kiedyś napisali, że są kiepskimi fotografami.
    Porównuj rawy, to co z nich można wyciągnąć. Tutaj Canon dostaje ostre baty, chociaż nad rawami z Nikona trzeba się trochę bardziej napracować (kolory).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Fajna dyskusja a ja od tygodnia dojrzałem do zmiany systemu dla jednego to jak splunięcie ale dla mnie to jakby decyzja na całe życie coś jak ślub z żoną czy jakoś tak. Najpierw był Nikon D-80 wszystko fajnie dopóki nie poszedłem z nim na ślub i nie zakosztowałem "cykania" zdjęć na wysokim iso bez lampy a to tylko zwykła 60 macro była 2.8. Teraz zamierzam wybrać pomiędzy Nikonem D700 plus 24-70 a Canonem 5DmkII plus C 24-70. Najważniejsza jakość zdjęć znikome szumy na wyższych czułościach. Dopiero jak padnie która stajnia w ruch pójdą stałki. 24-70 musi być bo są Tatry i jest krajobraz. Może ktoś powie cos sensownego w kilku zdaniach za co do końca życia będe mu wdzięczny.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Fajna dyskusja a ja od tygodnia dojrzałem do zmiany systemu dla jednego to jak splunięcie ale dla mnie to jakby decyzja na całe życie coś jak ślub z żoną czy jakoś tak. Najpierw był D-80 wszystko fajnie dopóki nie poszedłem z nim na ślub i nie zakosztowałem "cykania" zdjęć na wysokim iso bez lampy a to tylko zwykła 60 macro była 2.8. Teraz zamierzam wybrać pomiędzy Nikonem D700 plus 24-70 a Canonem 5DmkII plus C 24-70. Najważniejsza jakość zdjęć znikome szumy na czułościach. Dopiero jak padnie która stajnia w ruch pójdą stałki. 24-70 musi być bo są Tatry i jest krajobraz. Może ktoś powie cos sensownego w kilku zdaniach za co do końca życia będe mu wdzięczny.
    Zarówno Canon 5DII jak i Nikon D700 oferują tak sakramencką, ultymatywną jakość i kolosalne możliwości edycji zarejestrowanego materiału, że co byś nie kupił, uzyskasz wspaniałe efekty.

Jeśli komuś mimo użycia tak doskonałych, wszechpotężnych i uniwersalnych narzędzi ta sztuka się nie powiedzie - będzie to wyłącznie kwestią jego ignorancji i ani zmiana systemu, ani wydanie kolejnych kilku tysięcy na to nie zaradzi.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 19-07-2009 o 13:40

Uzależniony
    Miasto

Domyślnie

Nie było by problemu gdy choc jeden sklep miał po jednym z tych zestawów a tak to mają D700 nie maja obiektywu nie mają 5DmkII i nie mają obiektywu dlatego "cza " sie zdać na ludzi dobrej woli.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie było by problemu gdy choc jeden sklep miał po jednym z tych zestawów a tak to mają D700 nie maja nie mają 5DmkII i nie mają obiektywu dlatego "cza " sie zdać na ludzi dobrej woli.
    Tak czy owak od oglądnięcia w sklepie mądrzejszy nie będziesz - możesz tylko ocenić, z którym zestawem bardziej sexy wyglądasz

Jak zwykle w przypadku zaawansowanych narzędzi potrzeba dłuższego zapoznania w warunkach bojowych, by w pełni wykorzystać ich potencjał, poznać dobre i złe strony. Tylko że tak jak wcześniej wspominałem - to są naprawdę doskonałe aparaty ze świetną optyką.

Można się oczywiście czepiać różnych pewnych niedociągnięć i robić z nich tragedię antyczną, ale jeśli komuś taki Nikon/Canon jest zawadą w wykonywaniu dobrych zdjęć, to niestety nader często dlatego, że ch... tancerzowi pyta w tańcu mrowi - zanadto oczekuje się obecnie od aparatów, że same za nas zrobią zdjęcie (choć i tak mało im do tego brakuje).

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie było by problemu gdy choc jeden sklep miał po jednym z tych zestawów a tak to mają D700 nie maja obiektywu nie mają 5DmkII i nie mają obiektywu dlatego "cza " sie zdać na ludzi dobrej woli.
    Kup sobie Canona, jak ci nie podejdzie - zamienisz się z canonfun (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=50215) ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Na początku tego roku byłem prawie przekonany do zmiany systemu na N ( dokładnie D700) jednak po długiej i wnikliwej analizie ( oraz niespodziewanej pomocy ze strony runku = wzrost cen) pozostałem w canonie głównie ze względu na stałki.
    W tym przypadku zakres 24-70 optycznie Nikon ma lepszy i nowsze szkło, puszki prawie na tym samym poziomie.
    Decyzja jak zwykle należy do Ciebie.Kolega czornyj bardzo mądrze i dobrze radzi pod czym podpisuję się dwiema rękoma .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dab Zobacz posta
    Bo jakoś canon ma więcej jasnych i dobrych stałek.
    Do portretu w 99% sytuacji potrzebujesz 3 obiektów: 50mm, 85mm i 135mm, przy czym najczęściej używa się 85. W systemie Nikona są te wszystkie 3 ogniskowe dostępne w obiektywach o jakości porównywalnej z tym co ma Canon.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ch... tancerzowi pyta w tańcu mrowi
    czornyj, czy ja moge sobie koszulke z takim napisem zamowic i wyslac do Ciebie po podpis

a poza tym to amen. albo q.e.d* bo w ten sposob temat zostal wyczerpany

* Quod erat demonstrandum
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto

Domyślnie

Ja już zdecydowałem z pełną świadomością wchodzę swoimi nogami w system canona hura hura tylko póki co w całym Polandzie nie można kupić zestawu plus Doszły liberały do władzy i puste półki sie porobiło
    Ostatnio edytowane przez manfred1 ; 20-07-2009 o 10:34
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Strona 17 z 84 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów