Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [battle] micles vs mungo : 11 listopada - uroczystości

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

Zestaw 1 bez wyrazu i nie wiadomo o co chodzi

Zestaw 2 lepszy, z niego ciekawa fotka 2a z flaga i mała dziewczynka j najlepsza z niego 3ia- ciekawa, 1a słaba
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

Mnie się znacznie bardziej podoba zestaw 2. Uważam że jest świetny ale to pewnie powód moich małych umiejętności. W zestawie numer 1 wydaje mi się ze wdarła się nutka chaosu co by odzwierciedlało ówczesną sytuacje wewnątrz państwa xD
    <<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
    450D+ 18-55, D80+50/1.8

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

1. Szyja mnie boli od tych kadrów.. I tak jak pisał Mac - trochę to wszystko bez ładu.

2. Właściwie jak amator nie umiem się do niczego przyczepić. Fajna reporterka - "11 listopada dla ludzi", a nie uroczycho i składanie wieńców. Wybrałem 2.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Pierwszy zestaw bardzo słaby. Chaotyczne zdjęcia, które na siłę mają tworzyć reportaż. Drugi natomiast dużo lepszy. Widać przynajmniej jakiś zamysł.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Zdecydowanie zagłosowałem na zestaw nr.2. Lubię takie subiektywne podejście do tematów oficjalnych. Dobra robota . Od oficjalnego marszu żołnierzy, przez cywilnych uczestników za flagą na zmęczonych i znudzonych trochę starszych osobach kończąc.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Zdecydowanie drugi zestaw, zwłaszcza zdjęcie z siedzącymi na ławce
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A według mnie pierwszy zestaw nie jest taki zły :]
    Chociaż głosowałem na drugi, bo takie podejście do tematu jest mi bliższe.
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mnie wkurza troche ta zółta kolorystyka w 2. zestawie.. ale mimo to zdjęcia z niego są lepsze, tworzą reportaż...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja nie widzę myśli przewodniej w żadnym zestawie pomimo tego, że MacGyver wytłumaczył co i jak w drugim zestawie to moim zdaniem zdjęcia tego nie bronią. E obu przypadkach to nie jest mini reportaż tylko trzy mniej lub bardziej przypadkowo dobrane zdjęcia. Pewnie najlepsze trzy ze zrobionych 11 listopada przez każdego z autorów - tylko, że to trochę za mało wspólnego. Do tego forma w obu przypadkach też słaba (kadry, kolorystyka, kontrasty, everything ...). Przy czym oczywiście dodaję, że się nie znam, żeby nie było.

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

To ja też dorzucę swoje 3 grosze -
    #1 nie podoba mi się maniera kadrowania. Jednakże widzę tu pewną ideę. Skrót tego co jest na każdej uroczystości (pewna umowność pierwszego ujęcia, drugie bardziej dokumentalne i trzecie pokazujące widzów schowanych za flagą, i ta postać z lewej - (ni to w geście pompatycznym - ni to cyrkowym).

#2 Powiem szczerze - moim zdaniem zdjęcia lepsze niż w pierwszym, ale gdyby nie pierwsze ujęcie to mozna by pozostałe 2 przypisać do praktycznie dowolnego świeta narodowego. Same 2 i 3 "grają" osobno. Całość jednak do mnie nie przemówiła.

Kwiatek...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów